单选题

单选题 What did Jim Cantalupo promise at a Wall Street meeting on April 7?
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] "The world has changed. Our customers have changed. We have to change, too." Brave words from Jim Cantalupo, chairman and chief executive of McDonald's for the previous 100 days, who promised investors at a Wall Street meeting on April 7 that the world's biggest fast-food chain no longer wanted to be bigger than everybody else, just better. [分析] 比较结构的理解和判断。 题干问Jim Cantalupo 在4月7日华尔街会议上的许诺是什么。根据原文关键词promise可定位到原文相关信息promised investors... that the world's biggest fast-food chain no longer wanted to be bigger than everybody else,just better由此可知,世界最大快餐连锁店 McDonald's的重点将不是扩大,而是提升品质,做得更好。由此可见,B项内容是正确的。 [解题关键] 1)掌握复杂句的主干结构是解题的关键;2)掌握主干结构中的比较结构,有助于正确理解原文含义。
单选题 According to the talk, for what is the Glasgow School of Art famous?
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] Glasgow is certainly a good place to study architecture. The Glasgow School of Art is famous and everywhere there are magnificent buildings like the School of Art itself, which was designed by Charles Rennie Mackintosh. [分析] 推理判断题。 原文第一句奠定了全段主题,即谈论Glasgow的建筑。下面的支持性细节从各个角度对主题进行论证,如Glasgow有闻名的建筑艺术学校,且学校设计出于名家之手,而且 Glasgow市内有不少壮观的建筑。由此可推测,C项“其建筑设计”与原文相符,因此是正确答案。 [解题关键] 将文中关键词归类,进行简单推断可得出判断。如本题中,将文中 architecture,the Glasgow School of Art,magnificent buildings 和designed收集,可发现它们都与建筑有关,与C中architectural design吻合。
单选题 According to the passage, when will the person be contacted by the lost-and-found office?
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] Our lost-and-found system allows you to notify us if you lose an item while riding Metro. Once you submit information on the item, a search is done of the items we have found. If there is a match, you will be contacted to confirm it is your item. Then the item can be picked up or shipped to you. You will only be contacted if a match is found for your item. [分析] 特定信息的找寻和判断。 根据原文If there is a match,you will be contacted to confirm it is your item可知,如果失物招领办公室找到与失主描述相符的物品,他们便会与失主联系。由此可见,C项内容与原文相符,因此是正确答案。 [解题关键] 根据题干中关键词正确定位原文相关信息。如本题听者需注意原文中与题干关键词contact有关的信息。
单选题 What can be concluded from the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文] Today, I'm pleased to announce that starting on July 1 for the very first time, medicare will cover tests and education for Americans with diabetes. With this announcement today, the 20 percent of older Americans with diabetes will be able to take preventive steps to help them and their families avoid the pain and loss that can come when this disease is undetected and untreated. [分析] 推理判断题。 根据原文第一句... that starting July 1 for the very first time,medicare will cover tests and education for Americans with diabetes 可知,从七月一日起,美国糖尿病患者的测试和教育均纳入医疗保健制度。由此可推断,该日以前,美国医疗保健制度是不包括糖尿病患者的测试和教育的。因此A项内容与原文意思相符,因此是正确答案。 [解题关键] 根据题干关键词正确找到原文相关信息,并做简单推断。
单选题 Which of the following is true, according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] Email captures the essence of life at the close of the 20th century with an authority that few other products of digital technology can claim. Email, ultimately, is a fragile thing, easy to forge, easy to corrupt, easy to destroy. A few weeks ago, a co-worker of mine accidentally and irretrievably wiped out 1,500 of his own saved messages. For a person who conducts most of his life online, such a digital tragedy is akin to erasing part of his own memory. Suddenly, nothing is left. He has lost himself as well as his links with others. [分析] 语义的理解和判断题。 关于email,原文认为在20世纪末期Email captures the essence of life... with an authority that few other products of digital technology can claim. Email,ultimately, is a fragile thing...即email捕捉到了生活的本质,其权威性是其它数字技术的产品无法比拟的。但是, email终究是脆弱的。由此可知,B项内容与原文相符,为正确答案。 [解题关键] 能够将本段主要内容简单的总结归纳。