单选题
Winged Robot Learns to Fly

Learning how to fly took nature millions of years of trial and error—but a winged robot has cracked it in only a few hours, using the same evolutionary principles.
Krister Wolff and Peter Nordin of Chalmers University of Technology (CUT) in Gothenburg, Sweden, built a winged robot and set about testing whether it could learn to fly by itself, without any pre-programmed data on what flapping is or how to do it.
To begin with, the robot just twitched and jerked erratically. But, gradually, it made movements that gained height. At first, it cheated—simply standing on its wing tips was one early short cut. After three hours, however, the robot abandoned such methods in favor of a more effective flapping technique where it rotated its wings through 90 degrees and raised them before twisting them back to the horizontal and pushing down.
"This tells us that this kind of evolution is capable of coming up with flying motion," says Peter Bentley, who works on evolutionary computing at University College London. But while the robot had worked out how best to produce lift, it was not about to take off. "There"s only so much that evolution can do," Bentley says. "This thing is never going to fly because the motors will never have the strength to do it," he says.
The robot had metre-long wings made from balsa wood and covered with a light plastic film. Small motors on the robot let it move its wings forwards or backwards, up or down or twist them in either direction.
The team attached the robot to two vertical rods, so it could slide up and down. At the start of a test, the robot was suspended by an elastic band. A movement detector measured how much lift, if any, the robot produced for any given movement. A computer program fed the robot random instructions, at the rate of 20 per second, to test its flapping abilities. Each instruction told the robot either to do nothing or to move the wings slightly in the various directions.
Feedback from the movement detector let the program work out which sets of instructions were best at producing lift. The most successful ones were paired up and "offspring" sets of instructions were generated by swapping instructions randomly between successful pairs. These next generation instructions were then sent to the robot and evaluated before breeding a new generation, and the process was repeated.
单选题 Which of the following is NOT true of what is mentioned about the winged robot in the second paragraph?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 根据文章第二段“Krister Wolff and Peter Nordin...built a winged robot and set about testing whether it could learn to fly by itself, without any pre-programmed data on what flapping is or how to do it.”可知两位教授测试机器人是否会自己学会飞行,而且他们预先没有对翅膀扇动的方式进行数据设定,所以A项、B项和D项都是正确的,而C项错误。故本题选C。
单选题 How did the robot behave at the beginning of the test?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据文章第三段第一、二句“To begin with, the robot just twitched and jerked erratically. But, gradually, it made movements that gained height.”可知开始时机器人只是振动盘桓,但运动逐渐获得上升高度,所以B项正确。根据本段最后一句“After three hours...a more effective flapping technique where it rotated its wings through 90 degrees...”可知机器人用90度扇动两翼是测试三小时后发生的,所以A项不符合题意。而C项broke down和D项的内容文章没有提及。故本题选B。
单选题 Which of the following is nearest to Peter Bentley"s view on the winged robot?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文章第四段最后一句“There"s only so much that evolution can do...This thing is never going to fly because the motors will never have the strength to do it”可知Peter Bentley认为进化过程只能使机器人有一些飞行的动作,而要让其起飞是不可能的,因为不可能有这么大功率的发动机。故本题选A。
单选题 What measured how much lift the robot produced?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据文章第六段第三句“A movement detector measured how much lift, if any, the robot produced for any given movement.”可知科学家使用运动探测器来测量机器人升高的高度。故本题选B。
单选题 What does "the process" appearing in the last paragraph refer to?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据最后一段最后两句“The most successful ones were paired up and "offspring" sets of instructions were generated by swapping instructions randomly between successful pairs. These next-generation instructions were then sent to the robot and evaluated before breeding a new generation”可知整个过程包括成功的指令配对后产生新一代的指令,将指令输入机器人中,然后评估,所以本题选D。