单选题 When it comes to suing doctors, Philadelphia is hardly the city of brotherly love. A combination of sprightly lawyers and sympathetic juries has made Philadelphia a hotspot for medical-malpractice lawsuits. Since 1995, Pennsylvania state courts have awarded an average of $ 2m in such cases, according to Jury Verdict Research, a survey firm. Some medical specialists have seen their malpractice insurance premiums nearly double over the past year. Obstetricians are now paying up to $ 104,000 a year to protect themselves.
The insurance industry is largely to blame. Carol Golin, the Monitor's editor, argues that in the 1990s insurers tried to grab market share by offering artificially low rates (betting that any losses would be covered by gains on their investments). The stock-market correction, coupled with the large legal awards, has eroded the insurers' reserves. Three in Pennsylvania alone have gone bust.
A few doctors -- particularly older ones --- will quit. The rest are adapting. Some are abandoning litigation-prone procedures, such as delivering babies. Others are moving parts of their practice to neighboring states where insurance rates are lower. Some from Pennsylvania have opened offices in New Jersey. New doctors may also be deterred from setting up shop in litigation havens, however prestigious.
Despite a Republican president, tort reform has got nowhere at the federal level. Indeed doctors could get clobbered indirectly by a Patients' Bill of Rights, which would further expose managed care companies to lawsuits. This prospect has fuelled interest among doctors in Pennsylvania's new medical malpractice reform bill, which was signed into law on March 20th. It will, among other things, give doctors $ 40m of state funds to offset their insurance premiums, spread the payment of awards out over time and prohibit individuals from double-dipping that is, suing a doctor for damages that have already been paid by their health insurer.
But will it really help? Randall Bovbjerg, a health policy expert at the Urban Institute, argues that the only proper way to slow down the litigation machine would be to limit the compensation for pain and suffering, so-called "non-monetary damages". Needless to say, a fixed cap on such awards is resisted by most trial lawyers. But Mr Bovbjerg reckons a more nuanced approach, with a sliding scale of payments based on well-defined measures of injury, is a better way forward. In the meantime, doctors and insurers are bracing themselves for a couple more rough years before the insurance cycle turns.
Nobody disputes that hospital staff make mistakes: a 1999 Institute of Medicine report claimed that errors kill at least 44,000 patients a year. But there is little evidence that malpractice lawsuits on their own will solve the problem.

单选题 It is implied in the first sentence that doctors in Philadelphia
A. are over-confident of their social connections in daily life.
B. benefit a lot from their malpractice insurance premiums.
C. are more likely to be sued for their medical-malpractice.
D. pay less than is required by law to protect themselves.
【正确答案】 C
【答案解析】题干问:“在第一句中暗示着佛罗里达医生……。”从原文第1自然段和第3自然段可知,在那里的医生更容易受到病人的诉讼而且要付出很高额的赔偿金,选项[C]表达了此含义。而选项[A]“对他们的日常生活的社会关系过分自信”在文章中并没有提及,选项[B]“医生从医疗事故中得到许多的好处”与原文意思相反,医生不是得到好处而是得到损失,以及选项[D]“他们所付的比被法律要求的保护自己的报酬少”从第1自然段的数据可以看出其与原文意思相反,那里的医生所付出的报酬是相当多的,所以皆不符合题意。
单选题 At the time when this article was written, the situation for doctors in Philadelphia seemed to be
A. rather gloomy.
B. fairly optimistic.
C. very desperate.
D. quite reassuring.
【正确答案】 A
【答案解析】题干问:“在本文写作的时候,佛罗里达的医生的情形好像是……。”从第3自然段可以看出,许多医生没有办法避免病人对他们的诉讼,只有到别的地方寻求开其他诊所的机缘,而且在第5自然段作者再次提到不论是医生还是病人都要再等一些年,那些保险法案和政策才会起效,在第6自然段作者又再次提及,可见他们的前景是十分惨淡的,选项[A]表达了此含义。而选项[B]“相当乐观的”,选项[C]“相当绝望的”以及选项[D]“相当不令人担忧的”与原文意思相反,作者感到的是相当焦虑的,所以皆不符合题意。
单选题 By mentioning "double dipping" (Paragraph 4), the author is talking about
A. awards given to patients by doctors.
B. market share secured by insurers.
C. malpractice reform bill to be passed.
D. insurance rates-cut in some states.
【正确答案】 A
【答案解析】题干问:“作者提到‘double-dipping’的意思是……。”根据原文,“double-dipping"的意思是病人除了要得到保险公司的赔偿外,还要得到医生的赔偿,是医生支付给病人的双重的那部分赔偿金。而选项[B]股票证券市场的份额问题”不是本段讨论的问题,选项[C]在原文出现过答案的词汇,但是只是原文的一种重复,选项[D]“赔偿利率的降低”原文有提及,但不是本题的主旨。
单选题 It seems that the author is very critical of
A. litigation-prone areas.
B. the insurance premium.
C. irresponsible hospital staff.
D. the insurance industry.
【正确答案】 D
【答案解析】题干问:“作者批评的是……。”从第2自然段的主旨句可以看出,保险企业应该受到责备,在第3自然段作者又再次提及,这种做法是错误的做法,所以作者的态度是批评的。而选项[A]“容易起诉的地区”,选项[B]“保险的金额”以及选项[C]“不负责任的医生的员工”皆不符合题意。
单选题 We can learn from the text that a new law in Pennsylvanian
A. will subject insurance companies to lawsuits.
B. helps solve the problem of hospital staff errors.
C. may leave doctors a little better protected.
D. helps patients sue a doctor for damages.
【正确答案】 C
【答案解析】题干问:“根据原文我们可以得到,在宾夕法尼亚的新法律……。”本题是一道主观判断题。综合第4、5、6自然段可以看出,尽管将进行法律的改革,但是这种民事诉讼法的改革是没有效果的,而且错误是可以避免的,但光靠这种法律是不可能给医生很多保护的。选项[C]表达了此含义。而选项[A]“将让保险公司得到法律的诉讼”不是文章的主旨,选项[D]“将解决医疗事故的问题”与文章意思相反,选项[D]“帮助病人诉讼医生”本文是主旨不是帮助病人而是减轻医生所造成的损失的负担,所以皆不符合题意。