单选题 On turning 65 years old, everyone living in the town of Malton becomes eligible to receive a card that guarantees discounts on most goods and services sold in the town. Census records for 1990 show that 2,450 inhabitants of Malton turned 64 in that year. Yet, in 1991 over 3,000 people applied for and properly received discount cards. So clearly some of Malton"s population growth between 1990 and 1992 must be attributable to migration into the city by people in their mid-60"s.
Which of the following is an assumption on which the argument depends?
【正确答案】 E
【答案解析】[解析] 本题数字比较多,因此很多人在做题时产生了困惑。实际上,本题属于“B,A”型的假设,基本思路应为没有他因。(E)说明1991年没有那些以前有权申请该卡却没有申请的人,指出了段落结论成立的一个必要条件,若对(E)取非,那么就表明1991年相比较1990年出乎意外的500多人是由于那些早已有权利申请但却没有申请的Malton城的人,那么结论必将错误。因此(E)正确;(A)、(B)均为无关选项;(C)为新的比较;(D)易误选,但(D)只说明1991年移居的65岁或以上人中都中请了折扣卡,如果对(D)取非,那么就表明有人没有申请,但上面结论仍然可以成立,因此(D)最多可作为一个支持。