单选题 .  (英语专业必做)
    Drunken driving—sometimes called America's socially accepted form of murder—has become a national epidemic. Every hour of every day about three Americans on average are killed by drunken drivers, adding up to an incredible 250,000 over the past decade.
    Heavy drinking used to be an acceptable part of the American macho (男子汉) image and judges were lenient in most courts, but the drunken slaughter has recently caused so many well-publicized tragedies, especially involving your children, that public opinion is no longer so tolerant.
    Twenty states have raised the legal drinking age to 21, reversing a trend in the 1960s to reduce it to 18. After New Jersey lowered it to 18, the number of people killed by 18—20-year-old drivers more than doubled, so the state recently upped it back to 21.
    Reformers, however, tear raising the drinking age will have little effect unless accompanied by educational programs to help young people to develop "responsible attitude" about drinking and teach them to resist peer pleasure to drink.
    New laws have led to increased arrests and tests in many areas already, to a marked decline in fatalities. Some states are also penalizing bars for serving customers too many drinks. A tavern (酒栈) in Massachusetts was fined for serving six or more brandies to a customer who was "obviously intoxicated" and later drove off the road, killing a nine-year-old boy.
    As the fatalities continue to occur daily in every state, some Americans are even beginning to think well of the 13 years of national prohibition of alcohol that began in 1919, which President Hoover called the "noble experiment". They forgot that legal prohibition didn't stop drinking, but encouraged political corruption and organized crime. As with the becoming drug trade, there is no easy solution.
6.  Drunken driving has become a serious problem in America because ______.
【正确答案】 C
【答案解析】 细节题。文章的第一句和第二句说明了为什么醉酒驾驶在美国成了严重的问题。“Drunken driving—sometimes called Americas socially accepted form of murder—has become a national epidemic.”醉酒驾驶在美国已经在全国蔓延,有时会被人们称为社会可接受的谋杀。每天每小时平均三个美国人会死于司机的酒后驾驶。和过去的十年相比增加到250000人,这让人难以置信。就是因为醉酒驾驶在美国如此严重,所以变得越来越严重了。故选择C项。
[参考译文] 本文讲述的是关于美国醉酒驾驶以及相关饮酒年龄的规定。每天每小时平均三个美国人会死于司机的酒后驾驶。和过去的十年相比增加到250000人,这让人难以置信。过去饮酒过量被视为男子汉气概,因此被大家接受,被许多法官被宽容。但是最近众所周知的醉酒驾驶,尤其是导致儿童惨死的事故使得人们不再宽容醉酒驾驶。为此20个州扭转了19世纪70年代的降低饮酒年龄限制的趋势。开始把法定饮酒年龄上调到21岁,而在19世纪70年代仅为18岁。当新泽西州把法定饮酒年龄降至18岁时,被18岁到20岁的人们因酒后驾驶而导致死亡的人数增加一倍,为此该州又将法定饮酒年龄调至21岁。新法律导致在一些州的拘留和测检增加,也达到事故有明显降低的目的。一些改革者担心这样做起不到效果,还有一些州对已醉酒的顾客继续提供酒的酒吧加以惩罚。随着车祸在每州日益增加,一些美国人开始怀念始于1919年的13年来全国禁酒这一举措,胡弗总统称之为“高尚的禁酒”。人们忘记了法律的限制阻止不了饮酒却增加了政治腐败和有组织的犯罪,如同没有方法阻止毒品交易的进行一样。