阅读理解

Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and write your answers on the Answer Sheet. 

Passage One

My Views on Gambling

Most of life is a gamble. Very many of the things we do involve taking some risk in order to achieve a satisfactory result. We undertake a new job with no idea of the more indirect consequences of our action. Marriage is certainly a gamble and so is the bringing into existence of children, who could prove sad liabilities. A journey, a business transaction, even a chance remark may result immediately or ultimately in tragedy. Perpetually we gamble—against life, destiny, chance, the unknown—call the invisible opponent what we will. Human survival and progress indicate that usually we win.

So the gambling instinct must be an elemental one. Taking risks achieve something is a characteristic of all form of life, including humanity. As soon as man acquired property, the challenge he habitually issued to destiny found an additional expression in a human contest. Early may well have staked his flint axe, his bearskin, his wife, in the hope of adding to his possessions. The acquirement of desirable but non-essential commodities must have increased his scope enormously, while the risk of complete disaster lessened.

So long as man was gambling against destiny, the odds were usually in his favor, especially when he used common sense. But as the methods of gambling multiplied, the chances of success decreased. A wager against one person offered on average even chances and no third party profited by the transaction. But as soon as commercialized city life developed, mass gambling becomes common. Thousands of people now compete for large prizes, but with only minute chances of success, while the organizers of gambling concerns enjoy big profits with, in some cases, no risk at all. Few clients of the betting shops, football pools, state lotteries, bingo sessions, even charity raffles, realize fully the flimsiness of their chances and the fact that without fantastic luck they are certain to lose rather than gain.

Little irreparable harm results for the normal individual. That big business profits from the satisfaction of a human instinct is a common enough phenomenon. The average wage-earner, who leads a colorless existence, devotes a small percentage of his earnings to keeping alive with extraordinary constancy the dream of achieving some magic change in his life. Gambling is in most cases a non-toxic drug against boredom and apathy and many well preserve good temper, patience and optimism in dreary circumstances. A sudden windfall may unbalance a weaker, less intelligent person and even ruin his life. And the lure of something for nothing as an ideal evokes criticism from the more rigidly upright representative of the community. But few of us have the right to condemn as few of us can say we never gamble—even it is only investing a few pence a week in the firm’s football sweep or the church bazaar “lucky dip”.

Trouble develops, however, when any human instinct or appetite becomes overdeveloped. Moderate drinking produces few harmful effects but drunkenness and alcoholism can have terrible consequences. With an unlucky combination of temperament and circumstances, gambling can only become an obsession, almost a form of insanity, resulting in the loss not only of a man’s property but of his self-respect and his conscience. Far worse are the sufferings of his dependents, deprived of material comfort and condemned to watching his deterioration and hopelessness. They share none of his feverish excitement or the exhilaration of his rare success. The fact that he does not wish to be cured makes psychological treatment of the gambling addict almost impossible. He will use any means, including stealing, to enable him to carry on. It might be possible to pay what salary he can earn to his wife for the family maintenance but this is clearly no solution. Nothing—education, home environment, other interest, wise discouragement—is likely to restrain the obsessed gambler and even when it is he alone who suffers the consequences , his disease is a cruel one, resulting in a wasted, unhappy life.

Even in the case of the more physically harmful of human indulgences, repressive legislation often increase the damage by causing more vicious activities designed to perpetuate the indulgence in secret. On the whole, though negative, gambling is no vice within reasonable limits. It would still exist in an ideal society. The most we can hope for is control over exaggerated profits resulting from its business exploitation, far more attention and research devoted to the unhappy gambling addict and the type of education which will encourage an interest in so many other constructive activities that gambling itself will lose its fascination as an opiate to a dreary existence. It could be regarded as an occasional mildly exciting game, never to be taken very seriously. 

单选题 According to the author, we gamble regardless of the risk, becausewe _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第一段第二句“Very many of the things we do involve taking some risk in order to achieve a satisfactory result.”可知多数希冀圆满成功的事情其实都有风险。D项描述我们冒险是因为希望完成能使我们满意的东西与原文相符,故D项为正确答案。
单选题 The bringing into existence of children is also a gamble because theymay _____.
【正确答案】 C
【答案解析】根据文章第一段第四句“Marriage is certainly a gamble and so is the bringing into existence of children, who could prove sad liabilities.”可知婚姻当然是赌博,生子更当如此,会带来不堪的债务。故C项为正确答案。
单选题 According to the passage, we all take risk in gambling because weare _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第二段第二句“Taking risks achieve something is a characteristic of all form of life, including humanity.”可知冒险追求某物是有生万物的本性,包括人类。故D项为正确答案。
单选题 The gambling instinct, according to the author, is reinforced byhuman’s desire to _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第二段第三句“As soon as man acquired property, the challenge he habitually issued to destiny found an additional expression in a human contest.”可知人类一旦拥有财物,命运自然带给人类挑战,为人类设定更多的考验。故B项为正确答案。
单选题 Which of the following is true?
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第三段第一句“So long as man was gambling against destiny, the odds were usually in his favor, especially when he used common sense.”可知只要人类敢于和命运作赌,特别是善用常识推断,机会就会胜算在握。故D项为正确答案。
单选题 Which of the following is true?
【正确答案】 A
【答案解析】根据文章第三段第二句“But as the methods of gambling multiplied, the chances of success decreased.”可知随着赌法的增多,成功几率随之降低。故A项为正确答案。
单选题 Who get profits from gambling activities with no risks?
【正确答案】 A
【答案解析】根据文章第三段第五句下半句“...while the organizers of gambling concerns enjoy big profits with, in some cases, no risk at all.”可知赌博组织者毫无风险却获利颇丰。因此A项为正确答案。
单选题 Many people would like to give away a small sum of money becausethey constantly think the donation may _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章倒数第三段第三句“The average wage-earner, who leads a colorless existence, devotes a small percentage of his earnings to keeping alive with extraordinary constancy the dream of achieving some magic change in his life.”可知一生平淡无奇的普通工薪层,将薪水一小部分投入到恒久不忘瞬间获得奇迹而改头换面的梦想之中。故B项为正确答案。
单选题 According to the author, gambling may lose its fascination if we_____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章最后一段倒数第二句“...which will encourage an interest in so many other constructive activities that gambling itself will lose its fascination as an opiate to a dreary existence.”可知培养赌徒在其他有益活动方面的兴趣,赌博就会变得索然无味。故D项为正确答案。