单选题 Treating waste water is energy intensive. In the US, it sucks up the equivalent output of four of the country's biggest power plants every year. But it needn't be such a drain on resources—soon it might be able to earn its keep. A team led by Hong Liu from Oregon State University in Corvallis has plans for microbial fuel cells that will reclaim energy from waste water and produce around 2.87 watts per litre of waste water. That is almost double the amount of electrical power usual for such a cell. And its by-products could be harnessed to create cheap, biodegradable plastics.
Waste water holds huge amounts of energy, bound up in organic molecules, but it can be difficult to access. The Oregon fuel ceils run on microbes that would normally digest organic matter to produce water. In a fuel cell, though, isolated from oxygen, that conversion stops and electrons, which are bundled with protons and oxygen to form water, are pulled away from the microbes by the potential between a cathode and an anode, creating an electrical current.
As well as transferring the mixture of microbes on the electrodes, the Oregon design has also managed to squash far more electrodes into the fuel cell than on previous versions. Liu says her lab aims to scale up the device within the next five years and make it cheaper. The by-products of waste water treatment can be harnessed too. Engineers are working on a way to convert methane into biodegradable plastics.
The dream plastic would be biodegradable, made from organic materials, and break down easily. At the moment, polyhydroxyalkanoate (PHA) seems like the best bet. But PHA plastics are manufactured by genetically modified bacteria fed on sugars in a process that is both expensive and complex, making it hard for them to compete with conventional plastics. In the past, researchers have used the by-products of waste water treatment to generate fuel and sometimes even to create plastics, but nearly all these attempts have focused on the solid waste and chemicals. Because the solid waste is made of many diverse components, it produces a less stable plastic.
So Molly Morse of Mango Materials in California and colleagues are now using methane, another major by-product of treating waste water. Methanotrophs, simple organisms that feed on methane, are much better at converting it into polymers than typical bacteria are at converting sugar into plastics. Methane is pumped into a vat of methanotrophs—harvested from the waste water treatment plant itself—along with a bubbling stream of oxygen and a few other nutrients. The end result is a polymer powder that can be separated from the mass of bacteria and turned into pellets for shaping into commercial plastic products.

单选题 What can we learn about Hong Liu's plans?
A. They will call for recognition of the pubic.
B. They will protect energy from further losing.
C. They have failed to properly preserve energy.
D. They can recover useful things from waste products.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。根据题干关键词Hong Liu's plans定位至第一段。由该段第四句可知energy from waste water and produce around 2.87 watts per litre of waste water。(利用废水再生能源,每升废水能产出大约2.87瓦的电能),从废水中生产电力应该属于废弃物再利用,D项与此相符,故为正确答案。
单选题 According to the passage, the energy in waste water
A. doesn't reach the amount for usage.
B. is easy to be acquired and stocked.
C. can be transformed into electrical power.
D. can only be used in producing plastics.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干定位至前两段。第一段第四句指出,该计划将利用废水再生能源,每升废水能产出大约2.87瓦的电能;第二段最后一句指出,在一个燃料电池中,电子通过正负极之间的电压得以从微生物中脱离,进而产生电流。由此推知,废水中的能量可被转化为电力的方式得以释放利用。故C项符合文意。
单选题 Which of the following is true about PHA plastics?
A. Their producing is cheap and simple.
B. They can break down easily after usage.
C. They aren't as good as conventional plastics.
D. They can only be acquired from solid waste.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词PHA plastics定位至第四段。该段首句提及The dream plastic would...break down easily(理想的塑料应是很容易分解的):第二句又说At the moment, PHA seems like the best bet(目前,PHA看似是首选),由此推知PHA具备break down easily等特点,故B项“其在使用后可轻易分解”为正确答案。
单选题 With methane, Molly Morse and colleagues
A. can treat waste water with less by-products.
B. will convert sugar into plastics much easily.
C. can break away from waste treatment plants.
D. will create more commercial plastic products.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词:Molly Morse and colleagues定位至最后一段。本段介绍了莫莉·莫斯及其同事们正在利用废水处理的另一种主要副产品——甲烷,通过一系列转化,最终生成一些能够从菌群中分离出来的聚合物粉末,进而制成颗粒以备制造各种成型的商业塑料制品,故D项为正确答案。
单选题 What's the main idea of this passage?
A. How to make electricity from water.
B. Plastics and environment protection.
C. Waste water treatment and recycling.
D. Waste classification and treatments.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。作者在文章首段就提及“废水处理”的问题,接着从利用废水产出电能和利用废水处理的副产品甲烷生产塑料两方面分别进行了阐述。由此可推知,本文主要围绕废水处理及其再利用展开,故C项与此相符,为正确答案。A项和B项只涉及文章部分内容,以偏概全,故均被排除,D项中“分类”的含义无法找到原文相关信息,故排除。