【答案解析】[听力原文]
Hello, everyone. This morning I would like to discuss our firm"s new security system. Currently, staff members are required to present their company identification cards to security personnel at our building"s entrances in order to gain access. But starting from next Monday, they can simply pass their cards in front of scanners that will be installed at all public entrances and at restricted areas. This will help the company ensure that only authorized personnel are permitted into certain areas. If for some reason a card will not unlock a door, employees should contact the security department, as some cards may need to be updated or replaced. Please remind your team members to carry their cards with them at all times.
[解析] 综合理解题 主题
本题是询问讲话的主题,注意听讲话的开头部分,把握总体内容。讲话开头提到“I would like to discuss our firm"s new security system.”,即说话者想要谈谈公司新的安保系统,接着提到“...they can simply pass their cards in front of scanners that will be installed at all public entrances and at restricted areas.”,即他们只要简单地在公共入口和限制区域前安装的扫描器前刷一下卡就可以(进入公司),由此可知讲话的主题是新的安保系统,故正确答案是C. A new access system。
单选题
What does the speaker say about the scanners?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题 提及
本题是询问说话者提到的关于扫描器的信息,注意听提到题目的核心词scanners的部分。讲话中提到“...starting from next Monday, they can simply pass their cards in front of scanners that will be installed...”,即从下周一开始,只要在新安装的扫描器前刷卡就可以(进入公司),由此可知扫描器将从下周一起开始启用,故正确答案是B. They will be operational on Monday.。
单选题
Who should listeners contact if there is a problem?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题 特定人物
本题是询问当出现问题时应该联系的人,注意听与题目的核心词contact...problem有关的内容。讲话中提到“If...a card will not unlock a door, employees should contact the security department...”,即如果无法用卡开门,员工们应该联系保安部,故正确答案是B. The security department。