问答题 The term "Ice Age" may give a wrong impression. The epoch that geologists know as the Pleistocene and that spanned the 1.5 to 2.0 million years prior to the current geologic epoch was not one long continuous glaciation, but a period of oscillating climate with ice advances punctuated by times of interglacial climate not very different from the climate experienced now. Ice sheets that derived from an ice cap centered on northern Scandinavia reached southward to Central Europe. And Beyond the margins of the ice sheets, climatic oscillations affected most of the rest of the world; for example, in the deserts, periods of wetter conditions (pluvials) contrasted with drier, interpluvial periods. {{U}}Although the time involved is so short, about 0.04 percent of the total age of the Earth, the amount of attention devoted to the Pleistocene has been incredibly large, probably because of its immediacy, and because the epoch largely coincides with the appearance on Earth of humans and their immediate ancestors.{{/U}}
Select a sentence that suggests the cause behind people's unusual focus on Pleistocene epoch.
【正确答案】Although the time involved is so short, about 0.04 percent of the total age of the Earth, the amount of attention devoted to the Pleistocene has been incredibly large, probably because of its immediacy, and because the epoch largely coincides with the appearance on Earth of humans and their immediate ancestors.
【答案解析】[解析] 题目要求寻找人们对更新期格外关注的原因,因此寻找原文中的因果关系词,正确答案为文章最后一句话,because表明原因。