单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
Modem technology may not have improved the world all that much, but. it certainly has made life noisier. Un-muffled motorcycles, blaring car alarms, and roving boom boxes come first, second, and third on my list of most obnoxious noise offenders, but everyone could come up with his own version of aural hell--if he could just find a quiet spot to ponder the matter.
Yet what technology has done, other technology is now starting to undo, using computer power to zap those ear-splitting noises into silence. Previously silence seekers had little recourse except to stay inside, close the windows, and plug their ears. Remedies like these are quaintly termed "passive" systems, because they place physical barriers against the unwanted sound. Now computer technology is producing a far more effective "active" system, which doesn't just contain, deflect, or mask the noise but annihilates it electronically.
The system works by countering the offending noise with "anti-noise", a some what sinister sounding term that calls to mind antimatter, black holes, and other Popular Science mindbenders but that actually refers to something quite simple. Just as a wave on a pond is flattened when it merges with a trough that is its exact opposite (or mirror image), so can a sound wave by meeting its opposite.
This general theory of sound cancellation has been around since the 1930s. In the fifties and sixties it made or a kind of magic trick among laboratory acousticians playing around with the first clunky mainframe computers. The advent of low-cost, high-power microprocessors has made active noise-cancellation systems a commercial possibility, and a handful of small electronics firms in the United States and abroad are bringing the first ones onto the silence market.
Silence buffs might be hoping that the noise-canceling apparatus will take the shape of the 44 Magnum wielded by Dirty Harry, but in fact active sound control is not quite that active. The system might more properly he described as reactive in that it responds to sound waves already headed toward human ears. In the configuration that is usual for such systems microphones detect the noise signal and send it to the system's microprocessor, which almost instantly models it and creates its inverse for loudspeakers to fire at the original. Because the two sounds occupy' the same range of frequencies and tones, the inverse sounds exactly tike the noise it is meant to eliminate: the anti-noise canceling Beethoven's Fifth Symphony is heard as Beethoven's Fifth. The only difference is that every positive pressure produced on the air by the orchestra is matched by a negative pressure produced by the computer, and thereby silencing the sound. The system is most effective as a kind of muffler, in which microphones, microprocessor, and loudspeaker are all in a unit encasing the device, that produces the sound, stifling it at its source. But it can work as a headset, too, negating the sound at the last moment before it disturbs one's peace of mind.
单选题 The writer holds that_______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。 题意为:“作者认为______。”请参考文章首句:现代科技可能没有使世界有太大的进步,但它确实使生活变得嘈杂了。可知选项A“现代科技搅扰了人们平静的生活”为正确答案。选项B“现代科技使人们对噪音污染无动于衷”;选项C“现代科技使世界比以前安静”;选项D“现代科技没能解决噪音污染的问题”。
单选题 According to the passage, an active noise-cancellation system______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。 题意为:“根据本文,一种主动消除噪音的系统______。”请参考文章第二段末句:现在利用计算机技术,发明了一种非常有效的“主动”的系统,它不是包容、转移或掩盖噪声,而是用电子的方式消除噪声。可知选项B“消除噪声而不是减弱噪声”为正确答案。选项A“包裹噪声而不是消除噪声”;选项C“转移噪声而不是用反射板控制噪声”;选项D“让噪声反射回去而不是消除噪声”。
单选题 The word "buffs" (Sentence 1, Paragraph 5) means______.
【正确答案】 B
【答案解析】词义猜测题。 题意为:“词汇buffs(Sentence 1,Paragraph 5)的意思是______。”请参考第五段首句:沉默迷们可能会希望噪声消除设备能有Dirty Harry使用的效果,但实际上主动的声音控制并不是那么有效。可知选项B“爱好者”为正确答案。选项A“定居者”;选项C“购买者”;选项D“生产者”。
单选题 Which of the following statements is NOT true according to the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。 题意为:“根据本文,下列陈述哪句不正确?”根据文章第四段,可知噪声成熟理论的成型是在20世纪30年代,到了五六十年代在实验室里可以做到这一点。而低成本、高效率的微处理器的问世使主动消除噪声系统在商业上有了可能。因此选项C“在30年代制造出第一台主动消除噪声系统”为正确答案。选项A“在过去,人们塞耳朵来抵挡烦人的噪声”;选项B“一台主动消除噪声系统的原理是声波遇到反向声波就会拉直”;选项D“主动消除噪声系统在市场上可以买到”。
单选题 Active noise-cancellation systems require______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。 题意为:“主动消除噪声系统需要______。”请参考文章最后一段倒数第二句:这一系统作为一种消音器最有效;其中麦克风、微处理器和扬声器三者组成一个单元围住发声的设备,在声源处消声。由此可知选项A、选项B、选项C都需要,故选项D为正确答案。