单选题 In the 1920s, demand for American farm products fell, as European countries began to recover from World War I and instituted austerity programs to reduce their imports. The result was a sharp drop in farm prices. This period was more disastrous for farmers than earlier times had been, because farmers were no longer self-sufficient. They were paying for machinery, seed, and fertilizer, and they were also buying consumer goods. The prices of the items farmers bought remained constant, while prices they received for their products fell. These developments were made worse by the Great Depression, which began in 1929 and extended throughout the 1930s. In 1929, under President Herbert Hoover, the Federal Farm Board was organized. It established the principle of direct interference with supply and demand, and it represented the first national commitment to provide greater economic stability for farmers. President Hoover's successor attached even more importance to this problem. One of the first measures proposed by President Franklin D. Roosevelt when he took office in 1933 was the Agricultural Adjustment Act, which was subsequently passed by Congress. This law gave the Secretary of Agriculture the power to reduce production through voluntary agreements with farmers who were paid to take their land out of use. A deliberate scarcity of farm products was planned in an effort to raise prices. This law was declared unconstitutional by the Supreme Court on the grounds that general taxes were being collected to pay one special group of people. However, new laws were passed immediately that achieved the same result of resting soil and providing flood-control measures, but which were based on the principle of soil conservation. The Roosevelt Administration believed that rebuilding the nation's soil was in the national interest and was not simply a plan to help farmers at the expense of other citizens. Later the government guaranteed loans to farmers so that they could buy farm machinery, hybrid grain, and fertilizers.
单选题 What brought about the decline in the demand for American farm products?
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是要点归纳题。问及引起美国农产品需求量走下坡路的原因,答案应在第1段第1句。句中“as”即是这因果关系的关键词。A只是使这一现象加重的原因,C、D则明显与短文内容相悖。
单选题 The chief concern of the American government in the area of agriculture in the 1920s was ______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题是细节题。根据题意,本题答案可从第2段确定,即政府采取直接干预农业供求矛盾的原则,从而为农民提供更大的经济稳定性,也即预防农民破产。选项B属第3段内容,A和D明显有悖文章内容。
单选题 The Agricultural Adjustment Act encouraged American farmers to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是要点归纳题。答案在短文第3段第3、4句,选项B、C均属政府行为,而非鼓励农民做的事。D与短文要点相差甚远,“self-sufficient”只在第1段提到。
单选题 The Supreme Court rejected the Agricultural Adjustment Act because it believed that the act ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题是要点归纳题。根据题意,确定答案在第3段第5句“on the grounds that…”部分,再可结合该段倒数第2句,从另一角度论证答案D的合理性。A中“scarcity of farm products”在上一句,不属本题要点范围,B、C明显不合理。
单选题 It was claimed that the new laws passed during the Roosevelt Administration were aimed at ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题是归纳定位题。根据“new laws”,可确定本题问题指向第3段第2个层次。归纳该层次要点,再结合第2题和第4题答案,即可明确答案为D。选项B虽也似乎正确,但与本文主题关系较远。
单选题 How to understand the word "austerity" in the first paragraph?
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是细节题。一战后,欧洲农业逐步恢复,加上欧洲各国实行简约计划,因此,到20世纪20年代,欧洲对美国农产品的需求量开始下降。A意思是紧缩;C是一个干扰项,是对“authority”一词的解释;D正好是“austerity”的反义词。
单选题 What does "hybrid" mean in the last paragraph?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是细节题。文章最后一句指出“后来,欧洲各国政府给农民发放贷款,以便他们有钱购买农业所需的机械、杂交良种和化肥”。因此,“hybrid”一词在这里的意思是“杂交(谷物)”。B的意思是“混合的、合成的”;C和D是两个干扰项。