Passage 1
Britain and France are separated by the English Channel, a body of water that can be crossed in as few as 20 minutes. But the cultures of the two countries sometimes seem to be miles apart.
Last Thursday Britain and France celebrated the 100th anniversary of the signing of a friendship agreement called the Entente Cordiality. The agreement marked a new beginning for the countries following centuries of wars and love-hate partnership.
But their relationship has been ups and downs over the past century. Just last year, there were fierce disagreements over the Iraq war—which British Prime Minister Tony Blair supported despite French President Jacques Chirac speaking out against it. This discomfort is expressed in Blair and Chirac's body language at international meetings. While the French leader often greets German Chancellor Gerhard Schroeder with a hug, Blair just receives a handshake. However, some political experts say the war in Iraq could in fact have helped ties.
The history of divisions may well be because of the very different ways in which the two sides see the world. But this doesn't stop 12 million Britons taking holidays in France each year. However, only 3 million French come in the opposite direction. Surveys show that most French people feel closer to the Germans than they do to the British. And the research carried out in Britain has found that only a third of the population believes the French can be trusted. Perhaps this bad feeling comes because the British dislike France's close relationship with Germany, or because the French are not happy with Britain's close links with the US.
Whatever the answer is, as both sides celebrate 100 years of “doubtful friendship”, they are at least able to make jokes about each other. Here's one: What's the best thing about Britain's relationship with France? The English Channel.
For centuries, the relationship between Britain and France is ________.
根据第三段第一句话But their relationship has been ups and downs over the past century(两国关系在这一个世纪间却起起伏伏)可知, 这两国间的关系并不稳定,不是爱恨一种关系的存在,所以爱恨交织最为贴切,答案选D。
The war in Iraq does ________ to the relationship between France and Britain.
第三段提到在伊拉克问题上,英法两国存在巨大争议(fierce disagreements),之后又通过肢体语言说明这种关系的紧张感(This discomfort is expressed in ... body language)。但本段结尾又转折... the war in Iraq could in fact have helped ties(伊拉克战争事实上也可能促进英法两国邦交)。所以伊拉克战争对于两国关系有好有坏,答案选 D。
The British are not so friendly to ________ and the French are not so friendly to ________.
倒数第二段结尾在讲述英法两国互不喜欢的原因时,提及可能 是因为英国不喜欢法国同德国交好,法国也看不惯英美之间的亲密关 系(the British dislike France's close relationship with Germany... the French are not happy with Britain's close links with the US)。所以根据 本题题意,应为英国对德国不友好,法国对美国也不善。所以选A。
________ are more interested in having holidays in ________.
根据倒数第二段开始提到的旅游量对比,即尽管两国世界观不 同,但这也不能阻挡每年会有1200万英国人去法国度假(But this doesn't stop 12 million Britons taking holidays in France each year)。对 比看来每年却只有300万法国人来到英国(only 3 million French come in the opposite direction)。所以本题应为英国人爱去法国旅游,答案选D。
What does the last sentence mean?
最后一句话的句意为英法关系里最好的部分是英吉利海峡 (What's the best thing about Britain's relationship with France? The English Channel)。结合前文可知,英法关系是值得人们怀疑的关系 (doubtful friendship),但这一点联系——英吉利海峡起到了积极的作用,平衡了这段关系。综合选项可知,本题选C。