Passage 1
Not even the combined powers of Spiderman, Iron Man, the Incredible Hulk, Captain America and the X-Men could keep The Mouse at bay. On August 31st Walt Disney announced it was buying Marvel Entertainment for $4 billion, just days after the comic-book publisher had celebrated 70 glorious years of independence, during which it had created many of the most famous cartoon characters not invented by Disney itself.
In fact, Marvel did not put up much of a fight, accepting what most analysts think was a generous price. Disney will get access both to Marvel's creative minds and—potentially far more valuable in an age when familiar stories rule the box office—an archive containing around 5,000 established characters, only a fraction of which have yet made the move from paper to the silver screen.
Marrying Marvel's characters with Disney's talent for making money from successful franchises is a good idea. In recent years Disney has proved the undisputed master at exploiting the same basic content through multiple channels, including films, websites, video games, merchandising, live shows and theme parks.
The edgier, darker Marvel characters should fill a hole in Disney's much cuddlier portfolio. This currently covers most people from newborn babies, through the addictive “Baby Einstein” DVDs (popularly known as “baby crack”), to adults, through its Touchstone label. Disney's own cartoons, and the newer ones created by Pixar, an animation studio it bought in 2006 for $7 billion, appeal to children. “Hannah Montana”, a hit television show, caters to pre-teen girls. The Marvel characters should be just the thing for boys of the same age, whom Disney has found especially hard to attract of late.
However, many of Marvel's best-known characters already have contractual obligations to various rival media conglomerates that will not be easily or quickly undone. Sony has an indefinite hold on Spider-Man; News Corporation exerts similar control over the X-Men. Universal owns distribution rights to the Hulk and long-term theme-park rights in Florida to several characters. This is a pity, because Disney's theme parks are a part of its business where teenage boys would particularly welcome the contrast that Marvel's superheroes would provide to the Magic Kingdom's oppressive wholesomeness.
Another risk is one that often presents itself in mergers, especially those involving creative types: a clash of cultures. Happily for Marvel, Disney is no longer the corporate control-freak it was under its former boss, Michael Eisner. His successor, Bob Iger, has turned out to be a relatively hands-off boss, with the Pixar acquisition a model of the sort of treatment Marvel can expect. Indeed, John Lasseter, the chief creative force behind Pixar, reportedly played an important role in reassuring Marvel's talent that their culture would be safe in Disney's hands.
Also fully behind the deal is Stan “the Man” Lee, a living legend of the cartoon world who helped create many of Marvel's best-known characters during the 1960s. Mr. Lee, who recently launched his first digital comic as part of a partnership between his new firm and Disney, has predicted that the Disney-Marvel merger will prove “a terrific deal which will be extremely beneficial to both companies. The synergy between them is perfect.” Ironically, in the 1960s, Mr. Lee tried, without success, to convince his bosses to turn Marvel into a multimedia company like Disney. Now, albeit in a roundabout way, one of his outlandish fantasies is about to become a reality.
Which of the following is closest in meaning to the expression “at bay” in Paragraph One?
根据文章第一段第一句和第二句可知,蜘蛛侠、钢铁侠、绿巨人、美国队长和X战警加在一起都不能 使米老鼠陷入困境。8月31日,华特迪士尼宣布以40亿美元收购惊奇娱乐公司。因此选A。
It can be inferred from Paragraph Two and Paragraph Three that ________.
文章第三段第一句提到“Marrying Marvel's characters with Disney's talent for making money from successful franchises is a good idea.”。将惊奇娱乐公司的人物与迪士尼赚钱的能力加在一起是一个绝佳的想 法。也就是说这次兼并是两家公司长处的结合。因此选C。
Which of the following could be a big problem of the merger?
由文章第五段第一句“many of Marvel's best-known characters already have contractual obligations to various rival media conglomerates that will not be easily or quickly undone.”可知,许多惊奇娱乐公司的人物已 经和各种传媒集团签订了合同,是不能轻易快速解除的。也就是说这次兼并的一个大问题是惊奇娱乐已经 把一些人物签出去了。因此选C。
What is the role of Paragraph Five in the development of the topic?
文章前四段都在说两家公司合并的益处,第五段话锋一转,提到了兼并中存在的大问题。也就是说第 五段的作用是与前几段形成对比。因此选C。
From the last paragraph, we can learn that Stan Lee ________.
根据文章最后一段第二句至第五句可知,李先生已经预测到两家公司的兼并会是一次很棒的交易,会 对两家公司都有益,两家公司间地协同作用是绝佳的。在二十世纪六十年代的时候他已经向老板建议将惊 奇娱乐转变为像迪士尼一样的多媒体公司,现在虽然是用了间接的方式,他奇妙的幻想将会变成现实。因 此,从某种程度上来说,他促成了这次兼并。因此选D。