阅读理解
Losing a job or not being able to find one almost always brings unwelcome changes. If you''ve lost a job, the first feeling is often one of shock. On top of the loss of income, many people find the whole routine of their life is shattered, their contact with other people reduced, their ambitions halted and their identity as a worker removed.
There may be good feelings too — it''s nice to be able to lie in bed in the morning, to spend more time with children, or to have more time to think — a better job may be just around the corner. But, unless a better job does turn up, chances are the days start getting longer and the time becomes harder to fill. Many people pass through periods of difficulty in sleeping and eating. They feel irritable and depressed, often isolated and lonely.
Despite all these problems, unemployment can be a chance for a fresh start. You can discover that it provides an opportunity to sort out or rethink what you want from life and how best you can get it. You can use the time to plan how to find a new job, learn a new skill, develop your hobbies, see if you can run your own business, do some voluntary work in your community or meet new people. It''s up to you.
单选题
Unemployment almost always brings changes that are________.
【正确答案】
A
【答案解析】细节题型。见第一段第一句:Losing a job or not being able to find one almost always brings unwelcome changes.其中unwelcome的同义词是选项A(unpleasant)。因此A是答案。
单选题
According to the passage, when a person has first lost a job, more often than not, he feels________.
【正确答案】
C
【答案解析】细节题型。第一段第二句(If you've lost a job,the first feeling is often one of shock.)与选项C.相符,所以答案为C。(注意:题干中的词组more often than not…意为“往往,多半”)
单选题
According to the passage, possible good feelings include the following EXCEPT being able to________.
【正确答案】
C
【答案解析】细节题型。见第二段第一句:There may be good feelings too—it's nice to be able to lie in bed in the morning,to spend more time with children, or to have more time to think—a better job may be just around the corner.因此选项C为答案。
单选题
According to this passage, unemployment may________.
【正确答案】
B
【答案解析】细节题型。第一段最后一句(On top of the loss of income,many people find the Whole routine of their life is shattered,their contact with other people reduced, their ambitions halted and their identity as a worker removed.)及第二段最后一句(They feel irritable and depressed,often isolated and lonely.)与选项A、C、D一致;因此选项B为答案。
单选题
The unemployed become finally disillusioned when they________.
【正确答案】
B
【答案解析】推断题型。如果他们没找到较好的工作(即他们目前的处境没得到改善的话),则:They feel irritable and depressed,often isolated and lonely.与选项B相符。
单选题
According to the passage, continuing unemployment may cause________.
【正确答案】
B
【答案解析】细节题型。见第二段第二句及第三句:But,unless a better job does turn up,chances are the days start getting longer and the time becomes harder to fill.Many people pass through periods of difficulty in sleeping and eating.因此选项B为答案。
单选题
By "a chance for a fresh start" the author means________.
【正确答案】
C
【答案解析】词义题型。第三段的第二句和第三句是对前面第一句的举例,因此选项C为答案。
单选题
Unemployment provides a chance for you to rethink ________.
【正确答案】
B
【答案解析】细节题型。见第三段的第二句。
单选题
The sentence "It's up to you" means "You are the person who________."