单选题 Philip Morris, the conglomerate that owns Kraft Foods but is probably best known for its cigarettes and costly tobacco, litigation, recently decided to change its name to Altria to reflect the diversity of the company's brands. And Enron, which is in the process of moving its core energy assets out from under the bankruptcy and into a separate company, is looking for a new name for that entity.
The recent name changes highlight the importance for companies of choosing a moniker that is relevant and authoritative while still being catchy an appealing to consumers, say marketing experts. A rose by any other name might smell as sweet, but if a company chooses a name that does not work, the stench can hover for quite some time.
Companies often decide to change their names in an effort to rebrand themselves after a merge or a spin off. For instance, Andersen Consulting changed its name to Accenture shortly after that firm split from parent Arthur Andersen—a move that turned out to be fortuitous, given Andersen's troubles. Companies may also want to reinvent themselves after a scandal has tarnished its name, as Enron is doing. Or perhaps they simply want to give their image a makeover.
But a new name that does not work can be a mistake that can cost company customers, credibility and millions of dollars. One example out of Britain last year was the U.K. Post Office's decision to change its name to Consignee. The postal service recently renamed itself once again to Royal Mail Inc., capping off a year of steep job and revenue for the entity.
Though a hefty advertising and marketing budget will help to make a new name successful, other factors, such as familiarity, a coherent message from the company and a name in people's minds. When U.S. automaker Chrysler merged with German company Daimler Benz to form Daimler Chrysler in 1998, a year after the deal, the familiarity of the newly merged company dropped to a score of 89 when the company was just called Chrysler.
These days, PWC Consulting's new Monday title is causing more than one brand expert to raise their eyebrows in puzzlement. The company's web site proudly announces that "Monday is a flesh start, a positive attitude, part of everybody's life. Monday is a real name universally understood and easy to remember. Monday is confident. It stands for something."
Too bad the only thing Monday stands for in most people's minds is the beginning of a week full of toil and drudgery. Monday is not everyone's favorite day; it's just an odd choice. "Like with any name, it's going to be what we make of it," says PWC Consulting's spokeswoman, "Whereas some look upon it perhaps with dread, we see it as a flesh start and a new beginning./

单选题 Which of the following statements best expresses the main idea of the passage?
A. To operate a company successfully is full of challenge and it needs effective strategies.
B. There are various reasons that cause name changes among the companies.
C. An attractive name is the key to a company's success.
D. Nowadays changing name is considered as a prevailing fashion in business world.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。文章主要讲名字是一个公司成功与否的关键因素,故C项为正确答案。A项认为管理好一个公司需要有效的战略,太笼统;B项只说明改名的原因很多,没有抓住最主要的内容;D项只指出改名这一现象,没有深入本质原因。
单选题 According to the passage, which of the following is NOT true?
A. Enron changed its name because of its ill reputation after a scandal.
B. "Philip Morris" was replaced by "Altria" because this company had to employ a new name to rebrand the various productions.
C. The U.K. Post Office's strategy to change its name came to nothing at last.
D. PWC Consulting's terrific new Monday title absolutely reflects most people's thoughts.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干,将信息定位在最后两段。PWC咨询公司的“星期一”招牌战略并没有达到预期的效果,其负责人认为“星期一”代表一个星期的开端,是一个新的起点,但是大多数人却认为“星期一”预示着辛苦劳累的一周要开始了,D项表述与此相反,是题目要求的不正确选项。
单选题 From the passage we know that all of the followings are the causes of a company's name change except
A. to attract costumers after combining with other companies.
B. to avoid sharing the same name with other companies.
C. to recover from the disgraceful events.
D. just to build a new image.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。文章中没有提到有的公司为了避免和其他公司同名而改名。B项为正确答案。
单选题 After reading this passage we know that in the author's opinion,
A. a rose by any name might smell as sweet and a good company with any other name might as popular as well.
B. "Monday" is a flesh start and a new beginning and it's a marvelous choice.
C. the familiarity of a company is as significant as its huge sum of publicizing.
D. if a company is facing problems, the best solution is to change its name~
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推断题。从文章可知,公司的知名度和其投入的宣传资金一样重要。文章的中心意思是一个好的名字是公司成功的关键,所以公司的名字是要经过慎重选择的。
单选题 The word "hefty" (Para. 5) can be replaced by
A. substantial. B. splendid.
C. terrific. D. marvelous.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 含义题。将文章定位在第五段。首句指出广告和市场预算可以帮助一个新名字获得成功。作为广告和市场预算的修饰词,substantial和hefty都是“大量的,可观的”的意思,A项正确;B项splendid是“壮丽的,堂皇的”的意思,多用于修饰建筑物;C项terrific“极好的,极端的”和D项marvelous“极好的,极妙的”均不可修饰广告和预算。