单选题
U.S. Life Expectancy Hits New High

Life expectancy rates in the United States are at an all-time high, with people born in 2005 projected to live for nearly 78 years, a new federal study finds.
The finding reflects a continuing trend of increasing life expectancy that began in 1955, when the average American lived to be 69.6 years old. By 1995, life expectancy was 75.8 years, and by 2005, it had risen to 77.9 years, according to the report released Wednesday.
"This is good news", said report coauthor Donna Hoyert, a health scientist at the National Center for Health Statistics. "It"s even beer news that it is a continuation of trends, so it is a long period of continuing improvement."
Despite the upward trend, the United States still has a lower life expectancy than some 40 other countries, according to the U. S. Census (人口普查) Bureau. The country with the longest life expectancy is Andorra at 83.5 years, followed by Japan, Macau, San Marino and Singapore.
Much of the increase owes to declining death rates from the three leading causes of death in the country-heart disease, cancer and stroke.
In addition, in 2005, the U. S. death rate dropped to an all-time low of less than 800 deaths per 100,000.
Dr. David Katz director of the Prevention Research Center at Yale University School of Medicine, said, "News that life expectancy is increasing is, of course, good. But the evidence we have suggests that there is more chronic disease than ever in the U. S."
Adding years to life is a good thing, Katz said. "But adding vital life to years is at least equally important. If we care about living well, and not just longer, we still have our work cut out for us." he said.
单选题 Since 1955, life expectancy rates in the U. S. have ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题问的是自1955年以来,美国的寿命率变化情况。根据第二段第一句“The finding reflects a continuing trend of increasing life expectancy that began in 1955”,自1955年起,平均寿命一直呈上升趋势。故选C项。A、B、D项在原文找不到依据,故排除。
单选题 Compared with the country with the longest life expectancy, the U.S. is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题问的是美国人的平均寿命与最长寿的国家相比差距有多少。根据第二段,美国的平均寿命是77.9岁,第四段世界上平均寿命最高的是安道尔,83.5岁。相差近6年。故选D项。A、B、C项在文中均找不到依据。
单选题 The increase in the U. S. life expectancy is mostly due to ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题问的是美国人寿命增长的原因。第五段中“Much of the increase owes to declining death rates from the three leading causes of death in the country-heart disease, cancer and stroke.”美国平均寿命上升主要原因是心脏病、癌症和中风导致的死亡率的下降。故选B。其它选项在原文中均找不到依据。
单选题 Which of the following Statements is NOT true?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题问的是哪一项说法不正确。根据第七段“there is more chronic disease than ever in the U.S.”可知,慢性病在美国并不是历来都很高的。故选D。第一段第一句提到,美国人的预期寿命率出现历史新高,可知A项正确。倒数第二段提到,2005年,美国死亡率下降到历史最低点:每100,000人中仅有不到800人死亡,据前半部分内容可知B项正确;同时,死亡率最低的2005年是100,000有不到800人死亡,那么可知平常状况下,每100,000中的死亡人数是高于800的,因此C项正确。
单选题 The expression "adding vital life to years" in the last paragraph means ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题问的是最后一段中“adding vital life to years”的含义。根据最后一段可知,美国人不仅关注活得久,而且注重活得好。据此推断“adding vital life to years”意为不仅要活得久,也要活得好。故选C项。A、B项都只提及了一方面,D项在原文中并未提及,因此排除。