阅读理解
阅读文章,回答36-40题:
Some people seem to have a knack(诀窍) for learning languages.They can pick up new vocabulary, mas-ter rules of grammar, and learn to writein the new language much more quickly than other people. They do not seem to beany cleverer than others. What makes language learning so much easier for them?Perhaps if we take a close look at these successful language learners, we maydiscover a few techniques which make language learn-ing easier for them.
Firstly, successful language learners areindependent learners. They do not depend on the book or the teach-er; they' drather discover their own way to learn the language than wait for the teacherto explain everything.They try to find the sentence patterns, the rules and themeaning of the new word by themselves. They are good guessers. They look forclues and form their own conclusions. When they guess wrong, they guess again.They try to learn from their mistakes.
Besides,successful language learning is active learning. Therefore, successful learnersdo not wait for achance to use the language; they look for such a chance. Theyfind people who speak the language and they ask these people to correct themwhenever they make a mistake. They will try anything to communicate. They are notafraid to repeat; they are willing to make mistakes and try again. Whencommunication is difficult, they can accept information that is inexact orincomplete. It is more important for them to learn to think in the language thanto know every word' s meaning.
Finally,successful language learners are learners with a purpose. They want to learnthe language because they have an interest in the language and the people whospeak it. It is necessary for them to learn the language in order to communicatewith these people and to learn from them.
单选题
Successful language learners are independent, so successful learners __________
【正确答案】
D
【答案解析】【解析】题干意为“成功的语言学习者是独立的,因此成功的学习者__________。”从第二段中“They’drather discover their own way to learn the language than wait for the teacherto explain everythin9.”可得出答案。故选D.
单选题
According to the passage, what will successful language learners do when theymeet some new words?
【正确答案】
A
【答案解析】【解析】题目问“根据文章,成语的语言学习者遇到生词时怎么办?”从文章第二段“They try to find the sentencepatterns I the rules and the meaning of the new word for themselves.They are good guessers.They look for
clues and form their own conclusions.”可以知道他们善于猜测,寻找线索并得出结论。故选A。
单选题
Successful language learning is active, so successful learners __________
【正确答案】
B
【答案解析】【解析】题干意为“成功的语言学习是积极主动的,所以成功的语言学习者应该__________”。从文章第三段第二句“Therefore,successful learners do not wait for a chance to use the language;they look for such a chance.”可以找到答案。故选B。
单选题
Whydo successful language learners want to learn the language?
【正确答案】
C
【答案解析】【解析】题目问“成功的语言学习者为什么想学习语言?”从文章最后一段第二句“They want to learn the language because they have an interest inthe language and the people who speak it.”可以找到答案。故选C。