单选题   SECTION A MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
    In this section there are three passages followed by ten multiple-choice questions. For each question, there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer and mark your answers on ANSWER SHEET TWO.
    PASSAGE ONE
    (1) I didn't speak to Hassan until the middle of the next week. I had just half-eaten my lunch and Hassan was doing the dishes. I was walking upstairs, going to my room, when Hassan asked if I wanted to hike up the hill. I said I was tired. Hassan looked fired too—he'd lost weight and gray circles had formed under his puffed-up eyes. But when he asked again, I reluctantly agreed.
    (2) We trekked up the hill, our boots squishing in the muddy snow. Neither one of us said anything. We sat under our pomegranate tree and I knew I'd made a mistake. I shouldn't have come up the hill. The words I'd carved on the tree trunk with Ali's Kitchen knife, Amir and Hassan: The Sultans of Kabul... I couldn't stand looking at them now.
    (3) So I told him I just wanted to go back to my room. He looked away and shrugged. We walked back down the way we'd gone up: in silence. And for the first time in my life, I couldn't wait for spring.
    (4) My memory of the rest of that winter of 1975 is pretty hazy. I remember I was fairly happy when Baba was home. We'd eat together, go to see a film, and visit Kaka Homayoun or Kaka Faruq. Sometimes Rahim Khan came over and Baba let me sit in his study and sip tea with them. He'd even have me read him some of my stories. It was good and I even believed it would last. And Baba believed it too, I think. We both should have known better. For at least a few months after the kite tournament, Baba and I immersed ourselves in a sweet illusion, and saw each other in a way that we never had before. We'd actually deceived ourselves into thinking that a toy made of tissue paper, glue, and bamboo could somehow close the chasm between us.
    (5) But when Baba was out—and he was out a lot—I closed myself in my room. I read a book every couple of days, wrote stories, and learned to draw horses. I'd hear Hassan shuffling around the kitchen in the morning, and hear the clinking of silverware, the whistle of the teapot. I'd wait to hear the door shut and only then I would walk down to eat. On my calendar, I circled the date of the first day of school and began a countdown.
    (6) To my dismay, Hassan kept trying to rekindle things between us. I remember the last time. I was in my room, reading an abbreviated Farsi translation of Ivanhoe when he knocked on my door.
    (7) 'What is it?'
    (8) 'I'm going to the baker to buy naan,' he said from the other side. 'I was wondering if you...if you wanted to come along.'
    (9) 'I think I'm just going to read,' I said, rubbing my temples. Lately, every time Hassan was around, I was getting a headache.
    (10) 'It's a sunny day,' he said.
    (11) 'I can see that.'
    (12) 'Might be fun to go for a walk.'
    (13) 'You go.'
    (14) 'I wish you'd come along,' he said. Paused. Something thumped against the door, maybe his forehead. 'I don't know what I've done, Amir agha. I wish you'd tell me. I don't know why we don't play anymore.'
    (15) 'You haven't done anything, Hassan. Just go.'
    (16) 'You can tell me; I'll stop doing it.'
    (17) I buried my head in my lap, and squeezed my temples with my knees, like a vice. 'I'll tell you what I want you to stop doing,' I said, eyes pressed shut.
    (18) 'Anything.'
    (19) 'I want you to stop harassing me. I want you to go away,' I snapped. I wished he would give it right back to me, break the door open and tell me off—it would have made things easier, better. But he didn't do anything like that, and when I opened the door minutes later, he wasn't there. I fell on my bed, buried my head under the pillow, and cried.
    PASSAGE TWO
    (1) The rivalry between King's College London on the Strand and University College in Bloomsbury has been a part of London life for nearly two centuries. It has been expressed in the academic sphere, on the sports field and in the rivalry of the student populations. It can be traced to their foundation in the 1820s when King's was established as an Anglican alternative to the secular University College. King's principal objective was 'to imbue the minds of youth with a knowledge of the doctrines and duties of Christianity, as inculcated by the United Church of England and Ireland'.
    (2) Attendance at College Chapel and the study of Christianity formed an important part of College life. A flavour of the rivalry can be glimpsed in the second verse of an 1820s satirical song set to the music of the British national anthem:
    King's College lads arise!
    New Universities
    Shall quickly fall;
    Confound their politics,
    Frustrate their teaching tricks,
    O, Church! on thee we fix,
    Maintain us all.

    (3) UCL have responded. This rivalry gradually moved away from denomination disagreements and became more a rivalry of class, with KCL being deemed the more 'traditional' and elitist institution, with UCL the liberal and more progressive institution. Student Rags became the forum for the students to express their dislike for one another, such as this melée in 1934 between UCL and KCL medics and engineers on King's Strand campus.
    (4) Mutual rivalries inevitably lead to a sense of camaraderie among peers, i.e. if you don't like the same people as me we can be friends. KCL and UCL's affiliation with their own colleges lead to the development of mascots: for King's the red lion 'Reggie' and for UCL Jeremey Bentham and Phineas proved equally popular. Over the years respective mascots were allegedly stolen and returned in various states continuing the inter-college rivalry. UCL legend has it Bentham's head was stolen on a few occasions and held to ransom by KCL and even used once in a game of football as part of the varsity fervour.
    (5) Varsity is now a far more sporting affair with UCL and KCL settling their differences on the pitch. This year saw the first 6 sport varsity which included the ever popular rugby varsity matches, as well as new entries from sports such as kickboxing and water polo.
    (6) Aside from the official six, UCL's Lacrosse club hosted its own varsity match against King's as well. In a complete change to previous competitions these varsities are now celebratory, rather than aggressive, inclusive rather than separatist. During the match, UCL and KCL supporters cheer for anyone doing anything (granted not many people understand the rules of lacrosse), and after the match both teams enjoyed a Regent's Park picnic together in honour of the healthy sporting rivalry, and long may it continue!
    (7) Student rivalry wasn't confined to King's and UCL, but spilled over into contests with Imperial and Queen Mary Colleges (established in 1907 and in 1885 respectively) and especially the neighbouring London School of Economics (established in 1895). One well-planned and successful rag against the LSE during the 1920s involved the King's Liberal Party Society organising an impostor to play the part of David Lloyd George, complete with morning coat and limousine, who proceeded to address the LSE Students' Union in an appropriately overdramatic performance. A riot ensued when the angry audience realised they had been duped and the actor sent flying before rescue by a strategically placed King's rowing heavy. Following the Second World War, King's was involved in numerous kidnapping and ransoming of rival mascots, including Queen Mary's leopard and the LSE Beaver.
    PASSAGE THREE
    (1) Nike, in December last year, announced that it was getting ready to introduce a $350 self-lacing basketball shoe. Ever since, sneakerheads have been highly anticipating the successor to the 2016 HyperAdapt 1.0, Nike's first consumer-grade sneaker with power laces. Now it's finally here at the beginning of 2019. Enter the Adapt BB, an auto-lacing, app-controlled basketball shoe that's packing a ton of technology inside it. The highlight here is a smart motor that automatically adjusts the lacing system to fit perfectly around your foot as soon as you put the shoes on.
    (2) While the Adapt BB is savvy enough to sense the tension needed by your feet on its own, you can also adjust pressure from the laces using two physical buttons on your left and right shoes—one is for tightening and the other for loosening them. If you want to take things beyond manual touch, though, this is where the Adapt BB really shines: You can control it with a companion app, available for iOS and Android, which will let you adjust your power laces without having to touch your sneakers at all. To do that, you just have to swipe up (tighten) or down (loosen) on an app setting that's aptly labeled 'L' or 'R'.
    (3) The Adapt BB uses Bluetooth to pair with your smartphone, and the mobile app is going to make it easy for you to save your adaptive fit settings, change the color of your LEDs and check battery life. Nike says the sneakers can last up to 14 days on a full charge, though that will depend on how much time you spend messing around with the power laces. And rest assured you won't be stuck in your sneakers if the battery dies, as Nike says they're smart enough to save energy for loosening the laces. To charge them up, you'll place them on a custom Qi wireless mat that Nike's including with every pair of Adapt BBs, and it'll take about three hours to get a full charge out of them.
    (4) Thanks to its connected features, Nike will be able to bring new functionality to the Adapt BB over time. With Save Your Fit, for example, players can use the app to lock in their preferred settings for the power laces. In addition to that, Nike is working on a way to give NBA players different tightness settings for warm-ups, and they'll be able to opt-in to these updates to get them as they become available. Generally, over the course of a basketball game, a player's foot can expand almost a half-size, which can affect their comfort level and ultimately have an impact on their movement and performance on the court. That's exactly the problem Nike is looking to solve with Adapt BB.
    (5) I did use the app to adjust the power laces, but only slightly. It's also nice to be able to use the buttons on the shoes themselves to tighten or loosen the fit, especially since you may not always have your phone with you during a game. One of my main gripes with the HyperAdapt 1.0 is how uncomfortable it was. The fit was so tight that I had to go for a bigger size than I usually wear, but that's definitely not the case with the Adapt BB.
    (6) The other great thing about Nike's Adapt is how it could benefit people with disabilities, particularly those who aren't able to tie their own shoes. It may not be the use Nike is touting for the Adapt BBs, but this has the potential to be a pleasant byproduct. With the ability to update the functionality of Adapt via firmware, there's nothing preventing Nike from rolling out specific options for that community in the future.
    (7) That's what is worth remembering about Adapt and Nike's goal is to make an entire platform out of it. So, while right now we have the BB basketball shoe, the tech will soon be making its way to other sports, as well as lifestyle products. Until then, Nike's Adapt BB is the present, and you can get a pair for yourself starting February 17th for $350—which is a much, much better price than the $720 for the HyperAdapt 1.0s.
单选题     According to Para. 4, the relationship between Amir and his father was actually ______. (PASSAGE ONE)
 
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。根据题干定位至第四段。该段最后一句提到“我们其实在欺骗自己,居然认为一个……玩具就能够弥合两人之间的鸿沟。”由此可知,阿米尔和父亲的关系并不算融洽,故答案为C。A“非常好”、B“没那么糟糕”和D“非常糟糕”均不符合原文意思,故排除。 [参考译文] (1)又隔了半个星期,我才开口跟哈桑说话。当时我的午餐吃到一半,哈桑在洗碗碟。我走上楼梯,打算回房间去,此时哈桑问我想不想去爬山。我说我累了。哈桑看上去也很累——他消瘦了,双眼泡肿,下面还有灰白的眼圈。但他又问了下,我勉为其难地答应了。 (2)我们艰难地爬上那座山,靴子踩在泥泞的雪地上吱嘎吱嘎响。我俩都没有开口说话。我们坐在我们的石榴树下,我知道自己犯了个错误。我不应到山上来。我以前用阿里厨房的菜刀在树干上刻下的字迹犹在:阿米尔和哈桑,喀布尔的苏丹……现在我无法忍受看到这些字。 (3)于是我告诉他我只想回自己的房间去。他望着远方,耸耸肩。我们沿着来路向下走,谁都没有说话。我生命中第一次渴望春天早点到来。 (4)1975年冬天剩下的那些日子在我记忆里面十分模糊。我记得每当爸爸在家,我就十分高兴。我们会一起吃饭,一起看电影,一起拜访霍玛勇叔叔或者法拉克叔叔。有时拉辛汗来访,爸爸也会让我在书房里喝茶。他甚至还让我念些自己写的故事给他听。一切都很美好,我甚至相信这会永恒不变。爸爸也这么想,我认为。我们本应该更加了解彼此的。至少在风筝大赛之后的几个月里,爸爸和我相互抱有甜蜜的幻想,以某种我们过去从未有过的方式相处。我们其实在欺骗自己,居然认为一个用棉纸、胶水和竹子做的玩具就能够弥合两人之间的鸿沟。 (5)可是,每当爸爸不在——他经常不在家——我便将自己锁在房间里面。我几天就看完一本书,写故事,学着画马匹。每天早晨,我会听见哈桑在厨房忙上忙下,听见银器碰撞的叮当声,还有茶壶烧水的嘶嘶声。我会等着,直到他把房门关上,我才会下楼吃饭。我在日历上圈出开学那天,开始倒数上课的日子。 (6)让我难堪的是,哈桑尽一切努力,想恢复我们的关系。我记得最后一次,我在自己的房间里,看着法尔西语简写本的《艾凡赫》,这时他来敲我的门。 (7)“怎么了?” (8)“我要去烤馕店买馕饼,”他在门外说。“我来……问问要不要一起去。” (9)“我觉得我只想看书,”我说,用手揉揉太阳穴。后来,每次哈桑在我身边,我就头痛。 (10)“今天阳光很好,”他说。 (11)“我知道。” (12)“也许出去走走会很好玩。” (13)“你去吧。” (14)“我希望你也去,”他说。停了一会儿,不知道什么东西撞在门上,也许是他的额头。“我不知道自己做错了什么,阿米尔少爷。希望你告诉我。我不知道为什么我们不一起玩了。” (15)“你没有做错任何事情,哈桑。你走开。” (16)“你可以告诉我,我会改的。” (17)我将头埋在双腿间,像虎头钳那样用膝盖挤着太阳穴。“我会告诉你我希望你别做什么,”我说,双眼紧紧闭上。 (18)“你说吧。” (19)“我要你别再骚扰我。我要你走开,”我厉声说道。我希望他会报复我,破门而入,将我臭骂一顿——这样事情会变得容易一些,变得好些。但他没有那样做,隔了几分钟,我打开门,他已经不在了。我倒在自己的床上,将头埋在枕上,眼泪直流。
单选题     Which of the following best describes who Hassan was? ______ (PASSAGE ONE)
 
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。第一段阿米尔吃饭时,哈桑在洗碗碟;第五段指出哈桑总是在厨房工作,由此推断哈桑为家里的仆人,故答案为B。文中第十四段指出哈桑想知道阿米尔不再和他玩耍的原因,虽然表明两者曾是玩伴,但无法判断哈桑是邻居,故排除A;文中第四段涉及父亲的描述,未提及哈桑和父亲的关系,故排除C;文中第一段提及阿里时并没有关于阿里和哈桑关系的描述,故排除D。
单选题     What does the italicized word 'harassing' in Para. 19 mean? ______ (PASSAGE ONE)
 
【正确答案】 C
【答案解析】语义题。文中第十九段harassing之后,阿米尔对哈桑说I want you to go away;第十五段也提到,“...Just go. ”。由此可知,harassing和bothering意思最相近,均有“烦扰”的意思,故答案为C。A意为“帮助”;B意为“担心”;D意为“奉承,谄媚”,均不符合逻辑,故排除。
单选题     According to the passage, which of the following universities was established a little earlier? ______ (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。文中第一段指出KCL创立于19世纪20年代(确切时间是1829年)。其创立的原因是as an Anglican alternative to the secular University College,说明其创立时间比UCL晚,故答案为B。文中第七段中提到了玛丽王后学院(1885年)和伦敦政治经济学院(1895年),建校时间均比UCL晚,故排除。 [参考译文] (1)近两个世纪来,位于斯特兰德大街的伦敦国王学院(King's College London,下称KCL)与布鲁姆斯伯里的伦敦大学学院(University College,下称UCL)之间的争斗一直是伦敦生活的一部分。这种争斗既体现在学术领域和体育领域,也体现在学生数量上。争斗可以追溯到19世纪20年代英国圣公会为了取代世俗的UCL而成立KCL之际。当时,KCL的主要目标是“像英格兰和爱尔兰联合教会那样向年轻人灌输对基督教教义和义务的认识”。 (2)参加大学礼拜堂和学习基督教是KCL大学生活的重要组成部分。19世纪20年代,一首以英国国歌音乐为背景的讽刺歌曲的第二节,可以窥见争斗的味道: 国王学院的小伙子们,出现了! 新大学 要降临; 扰乱他们的政治, 挫败他们的教学花招, 啊,教堂!笃定是你, 把我们照耀。 (3)UCL作出了回应。这种争斗逐渐摆脱教派分歧转变成阶级的争斗。KCL被认为是传统式的精英培养,UCL则更侧重自由和进步。学生慈善募捐活动成为学生们表达彼此厌恶的论坛,比如1934年在KCL的河岸校区就发生了UCL和KCL医学系学生和工程系学生之间的混战。 (4)相互争斗必然会导致同龄人之间产生一种友情,也就是说,如果你和我都不喜欢一类人,那么我们就可以交朋友。KCL和UCL学子都深爱着自己的学校,这种关系也促进了两校吉祥物的发展:KCL的红狮“雷吉”和UCL的杰里米·边沁以及菲尼斯都很受欢迎。这些年来,据称两校的吉祥物都被偷走过,归还时形态迥异,使得两校间的争斗一直延续。有传闻称UCL吉祥物边沁的头曾在若干场合被盗,并被KCL扣押以索取赎金,甚至还曾因对方校队的狂热被用于一场足球赛中。 (5)如今,校队间的比赛更多地成为一种UCL和KCL在球场上解决分歧的体育性事件。今年进行了6大体育赛事,其中包括一直很受欢迎的橄榄球对抗赛,还引入了散打和水球等新体育项目。 (6)除了官方的6种比赛外,UCL长曲棍球俱乐部还举办了和KCL的校队对抗赛。与以往争斗完全不同的是,这些校队比赛现在是庆祝性、包容性的,而不是侵略性、敌对性的。在比赛期间,UCL和KCL的拥趸们为双方队员的每次攻守而欢呼(也可能没有多少人理解长曲棍球的规则)。比赛结束后,两支球队又在摄政公园办了场野餐会,以纪念健康的体育竞赛。但愿这种状态能够长久持续! (7)学生之间的争斗不仅限于KCL和UCL,而且还波及帝国理工学院和玛丽王后学院(QM),尤其是邻近的伦敦政治经济学院(LSE)。20世纪20年代,一场成功的精心策划的针对LSE的慈善募捐活动涉及KCL的自由党协会。该协会组织人冒名顶替大卫·劳埃德·乔治,身着晨礼服,乘坐豪华轿车,去给LSE的学生会进行了演讲,表演可谓极其夸张。愤怒的观众意识到被骗后,暴动接踵而至,演员在被事先部署好的KCL的重量级赛艇选手救走之前被扔了出去。第二次世界大战后,KCL被卷入了许多绑架和勒索对手吉祥物的行动中,包括QM的吉祥物豹和LSE的吉祥物海狸。
单选题     Which college mentioned in the passage was basically focusing on religions? ______ (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。本题考查哪所高校的学生以宗教活动为着眼点。第二段首句表述承接第一段,表明宗教活动在KCL的重要性。第一段末句指出KCL初建的目标是要向年轻人灌输a knowledge of the doctrines and duties of Christianity,即向年轻人灌输基督教教义和义务。综上分析,答案为A。
单选题     Which of the following statements is NOT true? ______ (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。文中第六段指出两校间的体育交流是庆祝性的(celebratory)和包容性的(inclusive),而A选项表述不仅与原文相悖,同时,never属于绝对判断,故A选项内容错误,符合题目要求。B意为“据说KCL和UCL都曾窃取过对方的吉祥物”,文中第四段指出respective mascots were allegedly stolen,故表述正确;C“KCL曾在历史上与LSE发生过冲突”出现在文中第七段;D“玛丽王后学院的吉祥物是豹”,由全文最后一句话可知表述正确。
单选题     It can be inferred from the passage that ______. (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。文中第二段指出当时的一首歌是set to the music of the British national anthem,即该歌曲是以英国国歌音乐为背景,也就是国歌出现在前,故排除A;B选项根据David Lloyd George定位至文中第七段,恶作剧的演员着晨礼服,乘豪车,做演讲,据此可以推断此人具有让学生信服的影响力,为正确答案;文中第六段段首明确KCL和UCL间有六种官方的体育比赛,而非七种,故排除C;第六段指出lacrosse match是UCL长曲棍球俱乐部与KCL之间进行的赛事,但无法推断比赛目的是为了达成谅解,故排除D。
单选题     The following descriptions about the Adapt BB are true EXCEPT that it ______. PASSAGE THREE
 
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。A涉及新产品价格,文中最后一段明确指出,耐克的Adapt BB比HyperAdapt 1.0便宜很多,故排除;B选项强调新产品可智能适配用户脚型,文中第一段结尾句对此予以明确说明;C选项表明新产品可以手动操作,在文中第二段进行了描述;D选项可以根据NBA定位至第四段,虽然本段提及耐克公司将为NBA球员做出技术改良,但并未说明该鞋在NBA球员中很受欢迎,故D为错误陈述,因此应选D。 [参考译文] (1)去年12月份,耐克称准备推出一款售价350美元的自系鞋带篮球鞋。从那时起,热爱球鞋文化的人就对此寄予厚望,因为这是耐克第一款带有动力鞋带的消费者级运动鞋2016款HyperAdapt 1.0的升级版。2019年初,它终于粉墨登场。让我们进入Adapt BB,体验自动系带并且由应用程序控制的具有大量科技内涵的篮球鞋吧。其亮点在于用户穿上鞋子后,智能马达可自动调整鞋带系统,使之完全贴合用户的脚型。 (2)尽管Adapt BB非常智能,足以自动感测脚部所需的张力,用户仍可使用左右鞋上的两个物理按钮调整鞋带的压力——一个用于拉紧,另一个用于松开。不过,如果用户不想手动操作,Adapt BB即可大放异彩:用户可以通过iOS和安卓系统提供的配套应用程序进行控制,用户不必触摸运动鞋即可调整电动鞋带。所需的操作只是在贴有“L”或“R”标签的应用程序设置上进行上划(拉紧)或下划(松开)。 (3)Adapt BB使用蓝牙与智能手机配对,移动应用程序将使用户更容易保存自适应匹配设置、更改LED颜色以及检查电池寿命。耐克表示,如这款鞋充满电,则能量可持续两周,当然这也将取决于用户花多少时间摆弄电动鞋带。而且,可以放心的是,即使电池电量耗尽,用户也不用担心被困在鞋里。耐克声称,该款鞋非常智能,可以存储足够松开鞋带的能量。为鞋充电时,用户需要将其放在定制的Qi无线充电垫上,耐克为每双Adapt BB都提供了这种充电垫,三个小时即可完成充电。 (4)由于其连接功能,耐克将能够随着时间的推移为Adapt BB带来新功能。例如,通过“保存鞋型设置”,运动员可以锁定对电动鞋带的首选设置。除此之外,耐克正试图为NBA球员提供不同的热身紧绷度设置,球员可以选择这些更新,待需要时使用。一般来说,在篮球比赛过程中,球员的双脚可以增大近半号,这会影响球员的舒适度,进而影响他们在球场上的运动和表现。而这正是耐克想用Adapt BB所解决的问题。 (5)我特地使用应用程序调整了鞋带,但只是稍稍调整即可。能够使用鞋子上的按钮来调节松紧度是非常贴心的设计,尤其是在比赛中,谁都不可能总是随身携带手机。我对HyperAdapt 1.0主要的不满在于穿上后舒服度较差,贴合过紧,所以我不得不选择比平时大一号的鞋,但拥有了Adapt BB,就不会出现类似的情况。 (6)耐克的Adapt还有个好处是它可以让残疾人受益,尤其是那些无法自己系鞋带的残疾人。这可能不是耐克Adapt BB的卖点,但作为衍生品,也令人称道。固件更新Adapt功能的技术能力使得耐克在未来推出针对该群体的鞋子也指日可待。 (7)这就是Adapt的价值所在,而耐克的目标是借此创造出一个完整的平台。所以,虽然现在我们只有BB篮球鞋,但该技术将很快推广到其他运动产品以及生活品方面。未来尚未到来,但今天已有耐克的Adapt BB。自2月17日开始,你可以花350美元买一双,这可比HyperAdapt 1.0版的720美元价格要划算得多。
单选题     Which of the following methods does the author mainly use in Para. 5 to describe his own experience? ______ (PASSAGE THREE)
 
【正确答案】 C
【答案解析】篇章题。本文第五段四句话中,前两句为个人感受:Adapt BB操作不仅不复杂,而且可以根据情况灵活操作;第三、四句则指出前一代HyperAdapt 1.0的舒适度较差,和脚的适配度不好。这是两代鞋之间的对比,故选择C。A“因果法”;B“数字统计法”;D“夸张”等方法未在本段使用,故均排除。
单选题     Which of the following may be the best title of this passage? ______ (PASSAGE THREE)
 
【正确答案】 A
【答案解析】主旨题。文中第一段至第三段主要讲述新产品的智能性。第四段通过实例表明其智能化及舒适度。最后一段关注价格。因此是对运动鞋较全面的介绍,故答案为A。B选项只强调新产品更智能,不能覆盖全文的表述内容,故排除;C选项称耐克为鞋业领头羊,过于宽泛,且文中未涉及此类内容,故排除;D选项强调耐克如何提升技术能力,与文中内容完全不匹配,故排除。
单选题     SECTION B SHORT ANSWER QUESTIONS
    In this section there are five short-answer questions based on the passages in SECTION A. Answer the questions with NO MORE THAN TEN WORDS in the space provided on ANSWER SHEET TWO.
    According to the passage, what was the author's feeling towards Hassan? (PASSAGE ONE)
 
【正确答案】
【答案解析】主旨题。本文是描述作者和哈桑间友谊的微妙变化。文章开头作者和哈桑上山看到树上见证友谊的刻字后内心煎熬,文末又希望哈桑反击自己,说明作者对自己的所作所为感到内疚(guilty)。行文中作者不愿直面哈桑,但见哈桑离去又眼泪直流(cried),说明作者怀有和哈桑重归于好的意愿,同时,作者反复指出自己盼望春天和开学日期的到来,以此躲避哈桑,说明其情感是矛盾的(contradictory)。综上,作者含有既内疚又矛盾的心理,故答案为“Guilty and contradictory. ”。
单选题     Which sport varsity between KCL and UCL is probably the most popular? (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】
【答案解析】细节题。原文第五段在描述校际间的体育比赛时,提及rugby、kickboxing和water polo,第六段则提及lacrosse。其中,rugby的修饰语为ever popular(一直受欢迎),故答案为“Rugby. ”。
单选题     What probably caused KCL and UCL to be in continuous conflict in history? (PASSAGE TWO)
 
【正确答案】
【答案解析】推断题。文章第一段指出KCL建校时的意图就是要取代世俗的UCL。之后的描述,无论讽刺歌曲还是盗取吉祥物,都是冲突的具体表现形式。故可推断导致双方冲突的最可能原因是“KCL was established as an Anglican alternative to UCL. ”。
单选题     In what way can the Adapt BB be charged? (PASSAGE THREE)
 
【正确答案】
【答案解析】细节题。文中第三段提及Adapt BB的充电问题。文章明确指出,“To charge them up, you'll place them on a custom Qi wireless mat...”,即为鞋充电时,用户需要将其放在定制的Qi无线充电垫上。故答案为“Place the shoes on a custom Qi wireless mat.”。
单选题     Besides the players, who will the Adapt BB potentially do good to? (PASSAGE THREE)
 
【正确答案】
【答案解析】细节题。文中第六段第一句即指出,耐克的Adapt可以benefit people with disabilities(让残疾人受益)。题干中的do good to为benefit的同义转换。故答案为“The disabled. ”。