【答案解析】[听力原文]
Hello Ms. Bailey. This is Andrea Rossi from Amici Restaurant. We are celebrating our 10th anniversary on February 7th, and because you are a regular customer, we are inviting you to enjoy a night of dinner and music. Our anniversary celebration is our way of thanking you for your continued support. As part of this celebratory event, we have also organized a free Italian cooking demonstration for selected guests. And I wanted to let you know that we chose you as one of the participants for this activity. It will be held on February 9th at 3 P.M. in the function room of Amici. Please call us at 555-0311 to confirm your availability for either date. We hope to see you soon.
[解析] 综合理解题 目的
本题是询问留言的目的,一定要注意听留言的开头部分。开头提到“We are celebrating our 10th anniversary...we are inviting you to enjoy a night of dinner and music.”,即他们将举行开店10周年庆,邀请听者来欢度一个有音乐和美食的夜晚,故正确答案是B. To extend an invitation。
单选题
What does the speaker say about Ms. Bailey?
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 细节题 提及
本题是询问说话者提到的贝莉女士的相关信息,注意听与题目的核心词Ms. Bailey有关的内容。留言中提到“you (Ms. Bailey) are a regular customer”,即贝莉女士是常客,故正确答案是A. She is a regular patron.。
单选题
According to the speaker, what will take place on February 9?
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题 特定细节
本题是询问2月9日将发生的事情,注意听提到题目核心词February 9th的部分。留言中提到“...we have also organized a free Italian cooking demonstration...”,即组织了一场免费的意大利菜烹饪演示会,又说“It will be held on February 9th...”,即它将在2月9日举行,故正确答案是C. A cooking demonstration。