阅读理解 "In Oregon, they are attempting to be the model for healthcare reform. They have now made it possible to insure 80, 000 more children and 35, 000 more adults. How...You ask? Taxing the insurance companies with a 1% tax. Seems a small price for them to pay, but they did not pay it. They passed this tax on to the insured immediately. I am willing to pay 1 % for helping others, but it was intended to be the insurance companies' responsibility. I do not see insurance companies competing to provide affordable coverage unless they are forced to do so by competing against a public option. "
Comment 1:
The government option is not about competition. If you had followed this debate for any a-mount of time you would realize those who now try to promote the "government option" using the words "choice" and "competition," just a short time ago, and some still now, were talking SINGLE PAYER. SINGLE PAYER is their goal, single payer means MONOPOLY, single payer means NO CHOICE, NO COMPETION, one option which is the GOVERNMENT! They only use the words "choice" and "competition" because they have taken polls and know these words are popular, they use these words like bait for fish (us) which they wish to FRY!
Comment 2:
If Government has total control they can save money, HOW? By denying care, putting people to sleep like dogs! Making people stand in line, not allowing even cash payments. They would have total control over our lives, that is what the government option is about—Totalitarian RULE—a nations of slaves and few elite government RULERS!
Comment 3:
We all know it will take some compromise. What many forget is that this is the negotiating phase. This is when we decide how much each group will pay and everyone wants the " upper hand. " So there is something to fight for and we are fighting for it.
Comment 4:
That's pretty much what will happen nationally unless something is done to foster more competition. The big insurers have no incentive to hold the line on premiums otherwise, which is why they're likely to drop their objections to the reform bill if it gets out of committee without at least a trigger provision for a public option.
Comment 5:
Some Op-Ed I read this morning—and I've been reading too much of it—suggests that the subsequent increases in premiums that will be brought on by taxing insurance companies will ultimately drive down costs, because employers will be compelled to buy less coverage or raise employee contributions. That seems nonsense to me.
Comment 6:
The best way to encourage CHOICE and COMPETITION is to lift government regulation and let the thousands of insurance companies that exist in the United States compete across state lines. Right now, that is not allowed and this restriction greatly hinders competition as each state allows only certain insurance companies access to the people, why, because Government wants CONTROL!
单选题 9.According to the writer of the blog, who will pay the 1% tax?
【正确答案】 C
【答案解析】 细节题。可套用公式:正确答案=原文中含有题干中心词的一句话一题干中心词。根据题干中的关键词pay the 1%tax回到博客中,找到该题在原文的出处Seems a small price for them to pay,but they did not pay it.They passed this tax on to the insured immediately。根据这两句话可以看出,纳税的不是保险公司,而是保户,因此正确答案是C选项。原文中的关键词组是pass sth.on to sb.,意思是把某事转嫁或传递给某人。
单选题 10.What's the attitude of the writer of Comment 2 towards government option?
【正确答案】 B
【答案解析】 态度推断题。可以套用公式:正确答案=原文话题+表达话题的用词。根据Comment 2中的single payer means MONOPOLY、single payer means NO CHOICE,NO COMPETION以及They only use the words“choice”and“competition”because they have taken polls and know these words are popular,they use these words like bait for fish(us)which they wish to FRY等表述,可以看出作者认为government option就意味着垄断,没有选择和竞争,作者认为政府之所以使用这些字眼,是出于应对民调的需要,是对民众的愚弄,因此可以判断作者是批判的态度。A选项favorable(赞同的)、C选项objective(客观的)以及D选项Concerned(关注的)均与原文观点不符。
单选题 11.According to Comment 5, which of the following might NOT be the results of taxing insurance companies?
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题中的NOT TRUE题型或EXCEPT题型。可套用公式:正确答案≠原文中某一句话的表达。首先要读懂题目,题目的意思是哪个选项不是向保险公司征税可能引起的后果,然后回到原文中认真阅读,理解原文因果关系的表述。做题的关键是理解the subsequent increases in premiums that will be brought on by taxing insurance companies will ultimately drive down costs这句的含义。这句话有两层意思:一层是向保险公司征税会引起保险金的相应上升;另一层意思是保险金的相应上升最终会压低成本。因此,可以看出B选项the rise in the costs(成本上升)与原文表述不符。
单选题 12.What is the best way to encourage CHOICE and COMPETITION?
【正确答案】 D
【答案解析】 细节题。可套用公式:正确答案=原文中含有题干中心词的一句话一题干中心词。根据题干中的关键词the best way to encourage CHOICE and COMPETITION回原文中定位,出现在Comment 6中,本题在原文中的出处是lift government regulation and let the thousands of insurance companies that exist in the United States compete across state lines。做题的关键是对这句话中两个语言点的理解。一是lift的语义,另一个是across state lines的意思。Lift在这里的语义是撤销,据此可以判断A选项To reinforce government regulations and control(加强政府的管制管控)与原文语义不符,应予以排除。across state lines的意思是跨洲,据此可以判断C选项To let existing insurance companies to compete withinthe state(让现存的保险公司在各州内部竞争)的语义与原文不符;而D选项To encourage insurance companies’competition on the national level(鼓励保险公司在全国范围进行竞争)符合原文的语义,是本题的正确答案。而B选项To increase the number of insurance companies available(增加现有保险公司的数量)是无关选项,原文未曾涉及。