单选题

【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 77-79
Language is one of the major difficulties when you're making your home in a new country I'm quite good at learning them so this isn't usually too hard for me. China was different. though I'd learnt some spoken Chinese before I came but I hadn't tried to learn to write, so I was pretty nervous about a country where I couldn't read anything. This was a real barrier because I couldn't read restaurant menus, the destinations on buses, or even road signs. After ten years, I have made much progress-but not without plenty of work. I hope this course will help you to make a confident start and that you I like me, will get out there and enjoy this amazing country.
中级问题
虽然后面的内容有对听者的要求,但是这段话的开头部分先说的是说话者自己的经历,听的时候可能会因为开始没有听到与本题有关的信息而感到一些慌乱。直到听到最后一句话I hope this course will help才能确定这是有关中文课程介绍的一段话。只要耐心地听,正确答案一定会在某个地方出现,所以在做题的时候不用着急。
【正确答案】 B
【答案解析】中级问题
题目的中心most difficult是文章中This was a real barrier说法的变形,意思是相同的。其余的选项都是用文章中出现的词语设置的错误选项。
【正确答案】 D
【答案解析】高级问题
解答这道题要整体把握文章才可以。另外,由于每个选项的句子都很长,要求非常快速的阅读能力,解答本题可能会有些棘手。整体来看,说话者认为学习外语是一个很不容易的过程。