单选题
Every day, employees make decisions about whether to act like givers or like takers. When they act like givers, they contribute to others without seeking anything in return. They might offer assistance, share knowledge, or make valuable introductions. When they act like takers, they try to get other people to serve their ends while carefully guarding their own expertise and time. Organizations have a strong interest in fostering giving behavior. A willingness to help others achieve their goals lies at the heart of effective collaboration, innovation, quality improvement, and service excellence. In workplaces where such behavior becomes the norm, the benefits multiply quickly. But even as leaders recognize the importance of generous behavior and call for more of it, workers receive mixed messages about the advisability of acting in the interests of others. As a matter of fact, various situations put employees against one another, encouraging them to undercut rather than support their colleagues' efforts. Even without a dog-eat-dog scoring system, strict description of responsibilities and a focus on individual performance metrics can cause a "not my job" mentality to take hold. As employees look around their organizations for models of success, they encounter further reasons to be wary of generosity. A study by the Stanford professor Frank Flynn highlighted this problem. When he examined patterns of favor exchange among the engineers in one company, he found that the leastproductive engineers were givers—workers who had done many more favors for others than they'd received. I made a similar discovery in a study of salespeople: The ones who generated the least revenue reported a particularly strong concern for helping others. This creates a challenge for managers. Can they promote generosity without cutting into productivity and undermining fairness? How can they avoid creating situations where already-generous people give away too much of their attention while selfish coworkers feel they have even more license to take? How, in short, can they protect good people from being treated like doormats? Part of the solution must involve targeting the takers in the organization—providing incentives for them to collaborate and informing them of the consequences of refusing reasonable requests. But even more important, my research suggests, is helping the givers act on their generous impulses more productively. The key is for employees to gain a more subtle understanding of what generosity is and is not. Givers are better positioned to succeed when they distinguish generosity from three other attributes-timidity, availability, and empathy—that tend to travel with it.
单选题
According to the author, givers are characterized by being _____.
【正确答案】
B
【答案解析】解析:该题考查givers“付出者”的特点。第一段①句提到本题的关键词givers,指出公司员工每天都要作出充当付出者还是索取者的决定。随后②③句用来说明什么是付出者。从②句的without seeking anything in return可知,givers的特点是为他人着想,不考虑自己的利益。故答案选B项。
单选题
It can be learned from Paragraph 3 that _____.
【正确答案】
C
【答案解析】解析:根据题干可以直接定位到第三段。首先要关注第三段开头的转折词But,说明接下来的内容与第二段意思相反。该段②句以As a matter of fact“事实上”引出解答该题的关键句。various situations...表明公司的各种情况,即许多工作环境影响员工为他人付出的积极性,故答案为C项。
单选题
Prof. Frank Flynn's study has found that_____.
单选题
By saying "being treated like doormats" (Para 5), the author implies that_____.
【正确答案】
C
【答案解析】解析:根据题干中的being treated like doormats可定位到第五段④句。解答本题的关键在于搞清楚该段④句中的good people是指谁。该词对应的是上一句提到的already-generous people“慷慨的员工”,即givers。根据本段③句中的give away too much“过于付出”,even more ficense to take“得寸进尺的索取”以及doormats意思的形象表达可知,C项为正确答案。
单选题
According to the author, the most important way to solve the problem under discussion is to _____.
【正确答案】
D
【答案解析】解析:最后一段提出解决问题的方法和建议。注意线索词Part of the solution…,my research suggests…以及The key is…。题干问的是最重要的解决方法,因此迅速锁定该段③句。D项是对原句to gain a more subtle understanding of...的同义替换。由此可知选D项。