单选题 About three-quarters of Americans, according to surveys, think the country is on the wrong track. About two-thirds of the public disapprove of the job performance of President Bush, and an even higher number disdain Congress. The media are excited about the prospect of a wealthy businessman running for President as an independent who could tap into broad public disgruntlement with the partisan politicians in Washington.
2007? Yes. But also 1992, The main difference between the two situations is that Michael Bloomberg is richer—and saner—than Ross Perot. But one similarity might be this: the American people were wrong then and may be wrong now. The widespread pessimism in the early 1990s about the course of the country turned out to be unwarranted. The rest of the decade featured impressive economic growth, a falling crime rate, successful reform of the welfare system and a reasonably peaceful world. Perhaps the problems weren't so bad in the first place, or perhaps the political system produced politicians, like Bill Clinton, Rudy Giuliani and Newt Gingrich, who were able to deal with the problems. But, in any case, the country got back on course. That's not to say all was well in the 1990s, especially in foreign policy. Responsibilities in places ranging from Bosnia to Rwanda to Afghanistan were shirked, and gathering dangers weren't dealt with. Still, the sour complaints and dire predictions of 1992—oh, my God, the budget deficit will do us in! —were quickly overtaken by events. What's more, the fear of many conservatives that we might be at the mercy of unstoppable forces of social disintegration turned out to be wrong. Indeed, the dire predictions were rendered obsolete so quickly that one wonders whether we were, in 1992, really just indulging in some kind of post-cold-war victory. Sometimes the public mood is ... well, moody.
Today we're moody again. We are obviously fighting a difficult and, until recently, badly managed war in Iraq, whose outcome is uncertain. This accounts for much of the pessimism. It also doesn't help that the political system seems incapable of dealing with big problems like immigration, an energy policy and health care. Still, is the general feeling that everything is going to the dogs any more justified today than it was 15 years ago?
Not really. Think of it this way: Have events in general gone better or worse than most people would have predicted on Sept. 12, 20017 There's been no successful second attack here in the U. S. —and very limited terrorist successes in Europe or even in the Middle East. We've had 5 1/2 years of robust economic growth, low unemployment and a stock-market recovery. Social indicators in the U. S. are mostly stable or improving—abortions, teenage births and teenage drug use are down and education scores are up a bit.
As for American foreign policy since 9/11, it has not produced the results some of us hoped for, and there are many legitimate criticisms of the Bush Administration's performance. But, in fact, despite the gloom and doom from critics left and right (including, occasionally, me), the world seems to present the usual mixed bag of difficult problems and heartening developments.
The key question, of course, is the fate of Iraq. A decent outcome—the defeat of alQaeda in what it has made the central front in the war on terrorism and enough security so there can be peaceful rule by a representative regime—seems to me achievable, if we don't lose our nerve here at home. With success in Iraq, progress elsewhere in the Middle East will be easier. The balance sheet is uncertain. But it is by no means necessarily grim.

单选题 According to the text, what might have happened in 1992?
【正确答案】 A
【答案解析】[解题思路] 事实细节题。文章第二段第五句话说:90年代对国家进程存在的广泛的悲观主义最终证实都是没有根据的。正好是[A]选项提到的内容。
单选题 According to the author, the present pessimism in the US is mainly due to
【正确答案】 B
【答案解析】[解题思路] 原因细节题。文章第三段第三句说“这解释了我们悲观主义的大部分原因”,因此找到this指代的对象就解决了问题。根据代词就近所指的原则,要在上一句中寻找指代内容。由此可见是与伊拉克战事前景不定有关的。
单选题 The phrase "going to the dogs" (line '5, paragraph 3)most probably means
【正确答案】 A
【答案解析】[解题思路] 含义题。需要通过第三、四段语义联合进行判定。第三段末尾说:是否像人们认为的那样,与15年前相比,一切都变得______?第四段开头直接否定,然后叙述了目前的实情:列举了9•11后美国的进步之处。证明,第三段的问题处需要的词与变糟糕有关,因此选[A]。
单选题 The author seems to believe that the US will have positive outcomes in Iraq if
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 条件细节题。文章尾段提到,在伊拉克得到理想结果的条件是“if we don't lose our nerve here at home”,这句话的意思是如果国内不失去理智。因此,正确答案是[D]“美国人保持冷静和理智”。
单选题 The author's attitude towards the present situation in the US is
【正确答案】 C
【答案解析】[解题思路] 态度题。全文最后一句说:But it is by no means necessarily grim,意思是:情况绝非严峻。证明作者对状况的态度是乐观的。同时,前文提到美国人悲观时,作者的观点就是美国人有一次错了,也同样证明作者是乐观的。