单选题
For college students and their parents, the steady high tuition prices in recent decades has been not only troubling but mysterious: why on earth is tuition inflation double the general inflation rate? What"s behind these huge tuition bills: Less public funding? The cost of acquiring real estate?
Over the last two decades, colleges and universities doubled their full-time support staff while enrollment increased only 40 percent, according to a new analysis of government data by the Center for College Afford-ability and Productivity. During the same period, the staff of full-time instructors, or equivalent personnel, rose about 50 percent, while the number of managers increased slightly more than 50 percent. The data, based on United States Department of Education filings from more than 2,782 colleges, come from 1987 to 2007.
Neither the report nor outside experts on college affordability went so far as to argue that the increase in support staff was directly responsible for spiraling tuition. Most experts say that the largest driver of tuition increases has been the decline in state financing for higher eduction. Still, the data findings raise concerns about administrative bloat (膨胀). "On a case-by-case basis, many of these hiring decisions might be good ones, but over all, it"s not a sustainable trend," said Pat Callan, president of the National Center for Public Policy and Higher Education.
The growth in support staff included some jobs that did not exist 20 years ago, like environmental sustainability officers and a broad array of information technology workers. The support staff category includes many different jobs, like residential-life staff, admissions and recruitment officers, fund-raisers, loan counselors and all the back-office staff positions responsible for complying with the new regulations. "A lot of it is definitely trying to keep up with the Joneses," said Daniel Bennett, a labor economist, "Universities and colleges are catering more to students, trying to make college a lifestyle, not just people getting an education. There"s more social programs, more athletics, more trainers, more sustainable environmental programs."
In the 20-year period, the report found, the greatest number of jobs added, more than 630,000, were instructors—but three-quarters of those were part-time. Converted to full-time equivalents, those resulted in a total of 939,000 teaching jobs, up from 641,000 in 1987. "Colleges have altered the composition of their work force by steadily increasing the number of managerial positions and support or service staff, while at the same time disproportionately increasing the number of part-time staff that provides instruction," the report said, "meanwhile, employee productivity relative to enrollment and degrees awarded has been relatively flat in the midst of rising compensation."
单选题
According to the passage, what is the main cause of high tuition prices?
【正确答案】
D
【答案解析】[考点] 语义理解题
原文第三段第二句提到Most experts say that the largest driver of tuition increases has been the decline in state financing for higher education. 由此知,大多数专家认为,造成学费增加的最主要原因是政府对高等教育投入的下降,故选D项。
单选题
Which of the following is TRUE about the data findings from the report?
【正确答案】
B
【答案解析】[考点] 事实细节题
根据题干关键词data findings, report定位到原文第三段第三句:...the data findings raise concerns about administrative bloat. 这次的数据研究结果同时提高了人们对于行政机构臃肿问题的关注。由此可知,数据结果引起了人们对行政管理人员冗余的关注,故选B项。
单选题
From the passage we can learn that ______.
【正确答案】
B
【答案解析】[考点] 事实细节题
根据题干及选项关键词Pat Callan, support staff, instructors等定位到原文第三至第五段。文章在第四段首句提到The growth in suport staff included some jobs that did not exist 20 years ago... 即增加的后勤工作中包括一些二十年前没有的工作。由此可知,很多后勤工作可能是新兴的工作,故选B项。
单选题
What does Daniel Bennett mean by saying "A lot of it is definitely trying to keep up with the Joneses" (Lines 5~6, Para. 4)?
【正确答案】
A
【答案解析】[考点] 语义理解题
根据题干关键词Daniel Bennett, keep up with the Joneses定位到到原文第四段第十行:A lot of it is definitely trying to keep up with the Jonese. 很多后勤岗位很明显都是在赶时髦。下文又提到,高校越来越迎合学生的需求,他们试图将学校变成一种生活方式,而不仅仅是一个接受教育的地方。由此可知,丹尼尔的意思是,很多后勤岗位的增加是为了迎合学生的生活方式,故选A项。
单选题
What does the increasing of support stuff result in?
【正确答案】
A
【答案解析】[考点] 事实细节题
根据题干关键词increasing, support stuff, result in定位到原文最后一段第三句:Colleges have altered the compostition of their work force by steadily increasing the number of managerial positions and support or service staff... 高校通过稳步增加管理岗位和后勤或服务岗位改变了高校劳动力的构成。由此可知,后勤岗位的增加导致了高校劳动力结构的变化,故选A项。