复合题

You don’ t have to be Julian Assange, the man behind WikiLeaks, to think that governments have a nasty habit of abusing their powers of secrecy. Or that, whether governments are corrupt and malign or merely negligent and incompetent, then sunlight is often the best disinfectant. One of the jobs of journalism is to make a grubby nuisance of itself by ferreting out the establishment’ s half- truths and embarrassments. And one of the jobs of the courts is to police the press by protecting whistle- blowers while also punishing libel and treachery.

But the most recent WikiLeaks dump of diplomatic cables has overturned that order in two ways. First by its sheer volume. When you have not just a handful of documents to release, but more than 250, 000 emails seemingly touching on every file in the State Department, however dusty, you discredit not just one government official or one policy, but an entire way of going about diplomacy.

It is too soon to know what effect the leak’ s revelations will have. The newspapers have so far published the e- mails piecemeal, and a lot more are to come. Foreign- policy experts are right when they say they have learned little that is radically new. Revelations about the tireless nightlife of Italy’ s aging prime minister will surprise no one. Given that hundreds of thousands of people had access to the cables, the sensitive stuff will already be in the hands of many a spy service.

But the experts also miss a larger point: they themselves are part of the elite inner-circle that WikiLeaks wants to break open so that every man can judge for himself. Perhaps shattering all those taboos might do some good. The public airing of Arab leaders’ fears of an Iranian bomb might shake others’ complacency about the issue.

But any gains will come at a high cost. In a world of WikiLeaks, diplomacy would no longer be possible. The secrecy that WikiLeaks despises is vital to all organizations, including government…and especially in the realm of international relations. Those who pass information to American diplomats, out of self-interest, conviction or goodwill, will be less open now. Some of them, like the Iranian businessman fingered as a friend of America, could face reprisals.

In the past, the rights and wrongs of all this could have been determined by public debate, the passage of some legislation and the courts. Not any longer. The second way in which WikiLeaks has overturned the old order is by being beyond jurisdiction.

America can and will try to use its laws to protect its secrets. But even if it locks up Bradley Manning, the 23- year-old serviceman thought to be behind the leaks, and even if it captures Mr. Assange, the information is out, on a network of computers somewhere in cyberspace.

In any case, there will be the other Mannings and other Assanges. You cannot uninvent the technology for copying a State Departments worth of cables and carting them pretty much anywhere. The only remedy is to manage secrets better. The damage that America’ s diplomatic service has suffered is partly the result of sloppy practices. It has now tightened access to the e-mails and the scope to copy them. Sensitive information will have to receive a higher classification.

On reading diplomats’ dissembling, people may be tempted to sneer. In fact diplomacy’ s never-ending private conversation ultimately helps see off war and strife. That conversation will continue. Too many people have too much to gain for it to stop. But it will be less rich, less clear and therefore probably less useful. WikiLeaks claims to want to make the world a better place. It will probably do the reverse.

单选题 Which of the following statements can NOT be learned from the first paragraph?
【正确答案】 A
【答案解析】文章第一段第一句便提到“你不需要成为朱利安· 阿桑奇……来认为政府有滥用秘密权力的肮脏习惯” 。 即每个人都可以这样认为, 而不是“几乎没有人这么认为” 。 故选A。
单选题 According to the passage, which is NOT the viewpoint of the author?
【正确答案】 D
【答案解析】文章第二段提到维基解密泄露的文件的数量极大。 第四段提到“给美国外交官传达信息的国家会变得更不开放” , 即维基解密已经对一些国家的外交造成了影响。 第五段提到维基解密已经越过了司法权。 文章没有提到“维基解密已经引领出版业进入新时代” 。 故选D。
单选题 代” 。 故选D。Why did the author say in Paragraph 3 that “Italy’ s aging prime minister will surprise no one” ?
【正确答案】 B
【答案解析】文章第三段提到报纸已经刊登了一些电子邮件, 还有更多的等待刊载。 由此可知维基解密泄露出的秘密信息极多, 同时有很多类似信息, 以至于“意大利首相的夜生活” 也不会令人惊讶了。故选B。
单选题 What is the way to prevent the leak of top secrets?
【正确答案】 B
【答案解析】根据题意定位至文章倒数第二段。 该段提到了美国外交部门针对信息泄露采取的措施——加固电子邮件权限和复制范围, 机密信息的秘密级别提高等。 这些都是增强秘密安全的措施。 故选B。
单选题 What is the author attitude towards WikiLeaks?
【正确答案】 B
【答案解析】文章最后一段的最后一句说维基解密想要创造一个更好的世界, 但“It will probably do the reverse” 。 由此可知作者认为维基解密并不能创造更好的世界, 反而会适得其反。 因此作者并不赞同维基解密的做法。 故选B。