Passage Five
Mark Twain is one of Americas much-beloved authors, creating imaginative and humorous classics for children and adults alike, such as The Adventures of Tom Sawyer, The Prince and The Pauper, and Adventures of Huckleberry Finn. Twain passed away in 1910, leaving behind a treasure of great literature. But now, 100 years after his death, he'll have a brand-new book on the shelves : a three-volume autobiography
Twain hasn't been keeping busy in his tomb: it was his wish that publishers wait until 100 years after his death to publish his memoirs (自传) , which he spent the last decade of his life working on.
The autobiography totals more than 5, 000 pages, and likely wont be all sunshine and roses. It seems that Twain harbored some bitterness against former girlfriends and ex-friends. He also writes negatively about politicians of his day, such as Teddy Roosevelt. It's likely that he requested such a long lead time for the memoirs because he didn't want to hurt the feelings of anyone mentioned in this work.
Although small sections of the memoirs have been previously published, the autobiography has never been available in full, and should provide great insights into the man behind the classic books. The first volume of the set will be available in November, and the trilogy is being published by the University of California, Berkeley.
“There are so many biographies of Twain, and many of them have used bits and pieces of the autobiography,” editor Robert Hirst told The Independent. “But biographers pick and choose what bits to quote. By publishing Twain's book in full, we hope that people will be able to come to their own complete conclusions about what sort of a man he was.”
According to Paragraph 1, which of the following statements is TRUE of Mark Twain?
由文章第一段中的“ Mark Twain is one of America's much-beloved authors, creating Imaginative and humorous classics for children and adults alike。, ”可知,马克·吐温 是美国著名的作家,其作品广受成人和孩子的喜爱,故选 C。
What can we learn about Mark Twain's autobiography from the passage?
由文章第一段的最后一句以及第四段的“ The first volume of the set will be available in November, and the trilogy is being published by…”知,马克·吐温的自传会被完整 出版,故选 C。
What does the underlined word “trilogy” in Paragraph 4 mean?
trilogy 意为“三部曲”,即 a work in three volumes,故选 A 。
What is the purpose of publishing Twain's autobiography?
由文章第四段的“… and should provide great insights into the man behind the classic books”和第五段的“ By publishing Twain' s book in full, we hope that people will be able to come to their own complete conclusions about what sort of a man was”可知,出版自 传的目的是让读者理解马克吐温,故选 B。