单选题 {{B}}TEXT 3{{/B}}
Divorce doesn't necessarily make adults happy. But toughing it out in an unhappy marriage until it turns around just might, a new study says.
The research identified happy and unhappy spouses, culled from a national database. Of the unhappy partners who divorced, about half were happy five years later. But unhappy spouses who stuck it out often did better. About two-thirds were happy five years later.
Study results contradict what seems to be common sense, says David Blankenhorn of the Institute for American Values, a think-tank on the family. The institute helped sponsor the research team based at the University of Chicago. Findings will be presented in Arlington, Va. , at the "Smart Marriage" conference, sponsored by the Coalition for Marriage, Families, and Couples Education.
"In popular discussion, in scholarly literature, the assumption has always been that if a marriage is unhappy, if you get a divorce, it is likely you will be happier than you stayed married," Blankenhorn says, "This is the first time this has been tested empirically and there is no evidence to support this assumption."
About 19% of the divorced had happily remarried within five years.
The most troubled marriages reported the biggest turn-arounds. Of the most discontented, about 80% were happy five years later, says Linda Waite, a University of Chicago sociologist who headed the research team.
The study looked at data on 5, 232 married adults form the National Survey of Families and Households. It included 645 who were unhappy. The adults in the national sample were analyzed through 13 measures of psychological well-being. Within the five years, 167 of the unhappy were divorced or separated and 478 stayed married.
Divorce didn't reduce symptoms of depression, raise self-esteem or increase a sense of mastery compared with those who stayed married, the report says. Results were controlled for factors including race, age, gender and income.
Staying married did not tend to trap unhappy spouses in violent relationships.
What helped the unhappy marrieds turn things around? To supplement the formal study data, the research team asked professional firms to recruit focus groups totaling 55 adults who were "marriage survivors". All had moved from unhappy to happy marriages.
These 55 once-discontented marrieds felt their unions got better via one of three routes, the report says:
Marital endurance. "With time, job situation improved, children got older or better, or chronic ongoing problems got put into new perspective." Partners did not work on their marriage,
Marital work. Spouses actively worked to "solve problems, change behavior or improve communication."
Personal change. Partners found "alternative ways to improve their own happiness and build a good and happy life despite a mediocre marriage." In effect, the unhappy partner changed.
Those who worked on their marriages rarely turned to counselors. When they did, they went to faith-based ones committed to marriage, Waite says. Men, particularly, were "very suspicious of anyone who wanted money to solve personal problems."
Those who stayed married also generally disapproved of divorce, Wake says. They cited concerns about children, religious beliefs and a fear that divorce would bring its own set of problems.
单选题 What does "common sense" (Para. 3, first sentence) refer to?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第三段提出common sense,第四段通过引述Blankenhorn的话,说明什么是所谓的common sense,即人们感觉婚姻不快乐的话,离婚会使人相较快乐一些。而此次的研究结果却是离婚井非使得人们快乐 ([B]),没离婚的人中感觉快乐的比离婚的人多([D])。故[A]为正确答案。
单选题 What is TRUE according to the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] [A]表达了文章主题。在第一段作者就明确了这一点。[B]、 [C]的错误在于第八段的这个句子里:“Divorce didn't reduce symptoms of depression,raise self-esteem...the report says.”离婚不会减少沮丧的症状,提升自尊心。[D]的错误在于第九段的这个句子里“Staying married did not tend to trap unhappy spouses in violent relationships.”故 [A]为正确答案。
单选题 Who can be called "marriage survivors"?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] marriage survivors直译为婚姻幸存者,即依旧保有婚姻关系而没有离异的人,故[A]为正确答案。
单选题 The characteristics of "marriage survivors" are the following except that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] [C]之错在于它与第三种改善婚姻状况的途径相背,即配偶要作改变,而不是stick to themselves(固守自身)。故[C]为正确答案。
单选题 What is suggested by the research?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推理题。文章暗示等待并着手解决问题会得到回报,就像那些坚守婚姻的人一样,会从不快乐变得快乐起来,故[A]为正确答案。