阅读理解

Passage Four

Email has brought the art of letter writing back to life, but some experts think the resulting spread of bad English does more harm than good.

“Email has increased the spread of careless writing habits,” says Naomi Baron, a professor of linguistics. She says the poor spelling, grammar, punctuation and sentence structure of emails reflect a growing unconcern about the way we write.

But other experts say that despite its poor prose, email has accomplished what several generations of English teachers couldn‟t: It has made writing fashionable again. “Email is a new communication technology,” says Ian Lancashire, a university professor of English. “It fills the gap between spoken language and formal methods of writing that existed before email. It is the purest form of written speech.” Lancashire says email has the mysterious ability to make people who are usually scared of writing get their thoughts to flow easily onto a blank screen. He says this is because of email‟s close similarity to speech. But he accepts that this new found freedom to express themselves often gets people into trouble. “Almost every day I get emails that are apologies of previous emails,” he reports.

In the US, the number of emails sent in a day exceeds the number of letters mailed in a year. But more people are recognizing the content of a typical email message is often imprecise. Professor Baron says that many people are being fooled by emails into thinking that spelling and grammar are not important in the electronic medium. “I wouldn‟t be surprised if 30 or 40 years from now we get disgusted with how unclear and careless our writing has become.”

单选题

 Some experts dislike email mainly because they think _____.

【正确答案】 D
【答案解析】

文章第一段首先指出“...some experts think the resulting spread of bad English does more harm than good.”对应题干内容, 接着在第二段列举意为专家的理由, 即“Email has increased the spread of careless writing habits” 故D符合文意。

单选题

Thanks to _____, email enables people to express their thoughts easily on the screen.

【正确答案】 B
【答案解析】

由题干定位至文章第三段“Lancashire says email has the mysterious ability to make people who are usually scared of writing get their thoughts to flow easily onto a blank screen. He says this is because of email‟s close similarity to speech.”选项B中的speech-like style与之意思相近, 故选B。

单选题

To state her points, Professor Naomi Baron uses _____.

【正确答案】
【答案解析】

文章最后一段中, Baron教授说道“I wouldn‟t be surprised if 30 or 40 years from now we get disgusted with how unclear and careless our writing has become.”由此可知她十分不满于e-mail的弊端, 对此强烈地抨击, 故C项符合题意。

单选题

It can be inferred from this passage that _____.

【正确答案】 A
【答案解析】

文章分别讲述了e-mail给人们带来的便利以及其弊端, 说明这是一把“双刃剑”, 故A项a mixed blessing(好坏参半) 正确。

单选题

The best title for this article would be _____.

【正确答案】 A
【答案解析】

该文围绕几位专家对于e-mail的不同看法讲述了它的益处与弊端, 故选项A(A Hot Debate on Email) 较为符合文意, 故选A。