单选题
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题。
{{B}}第一篇{{/B}}
{{B}} Save Pandas{{/B}}
With the Switzerland-based World Wildlife Fund (WWF), China is making a concerted and dedicated effort to save the endangered pandas. The results, officials here in Chengdu indicate, are mixed but encouraging.
A clear disappointment is the failure to breed pandas in captivity, necessary if their decreasing numbers are to be replaced. Another failure has been the incapability to find a natural, readily available food to replace the arrow bamboo.
Despite these failures, success has come on two fronts. One achievement has been the physical rescue effort. Some pandas have been kept alive by salting (空投) the mountains with tons of cooked meat, which pandas will eat as a substitute for bamboo, and by the planting of new bamboo in isolated areas. Animals in some Sichuan areas have been rescued by local peasants and given emergency treatment by animal doctors.
A second achievement is a massive fund-raising effort. Publicity about the pandas plight has resulted in a new $100,000 emergency allocation by the WWF and independent fund drives both in China and abroad.
In spite of this support, there have been conflicts in the panda relief program. One important problem is the difficulty Peking is having balancing the recommendations of environmentalists with China's ambitious goal of agricultural and industrial modernization.
Wolong is but one example of this difficulty. This 494,000-acre preserve was declared a protected area in 1975. Yet 1,800 people, mostly Tibetans, still live in the preserve, logging trucks still roll down the narrow mountain roads, and blasting work still goes on at the site of a new 160,000-kilowatt hydroelectric plant just six miles away.
This all means that the pandas fight for survival will not be an easy one, even with the concerted effort of man. For in the end, even if they can survive the dangers of the wild, they must still contend with man himself.
单选题 Efforts to save the endangered pandas ______.
【正确答案】 C
【答案解析】拯救面临危险的大熊猫的努力:A彻底失败了;B已证明极为成功;C遇到了挫折,但也带来了希望;D没有引起科学家的回应。
单选题 Which of the following threatens the pandas' survival in the Wolong preserve? ______
【正确答案】 D
【答案解析】在卧龙自然保护区,大熊猫生存面临的威胁是:A当地人口;B经济发展;C不利的自然环境,D以上全部。
单选题 All of the following help prevent the decline of the panda population EXCEPT ______.
【正确答案】 A
【答案解析】下列无助于防止大熊猫数量减少的是哪一项?A人工饲养的大熊猫的繁殖;B大规模的筹资举措;C拯救受伤和患病的大熊猫;D种植新竹林。
单选题 It can be inferred from the passage that______.
【正确答案】 B
【答案解析】从文章可以推断出:A瑞士是惟一捐助拯救大熊猫活动的国家;B大熊猫的生存问题是国际共同关注的问题,C拯救面临威胁的大熊猫已为时太晚;D可爱的大熊猫即将灭绝。
单选题 The tone of the author's conclusion concerning pandas' survival is______.
【正确答案】 A
【答案解析】作者在做有关大熊猫生存的结论时的语气是:A担忧的;B乐观的;C气愤的;D客观的。