单选题 The function of the office is to perform administrative work. First, it must provide the necessary communications with customers, banks, government departments, and other outside organizations. Second, it must service the information requirements within the company itself. In order to meet these needs efficiently, the Office Manager must employ the most appropriate business methods, systems and equipment.
In an efficient administrative structure, clerical operations are organized so that they add to the profitability of the business. However, in many countries the number of clerical staff has increased while the total number of workers employed in production has fallen. In Britain, for example, the total workforce in the years 1919-1976 went up by 25 %, while the number of people who were employed in clerical work increased by 150 %. For a country such as Britain, which depends on a manufacturing base, that can mean inefficiency.
To ensure that office services run smoothly, there must be the means to check, sort, copy and file correspondence and other paperwork. Today there is a growing range of machines that can be used to do such jobs. The size and resources of a company will determine how mechanized or computerized its office systems are.
The office must give maximum service at minimum cost. A balance must be kept between production, marketing, and administration. As a company develops and grows, the contribution of administration will vary in kind and in value.
The most important objective in modern offices is the processing of data in order to provide a means of business control, but in many companies there are weaknesses in the ability to manage communications efficiently. For example, some data are often used only by individual managers, and different departments in the same company may use different data processing systems. In order to contribute to business efficiency, however, data processing must be a centralized service. The system which is required is one that looks at the total needs of a business and therefore assists management in making appropriate decisions quickly.

单选题 The office manager has to use the most suitable business system in order to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】根据第一段第3句...it must service the information requirements within the company itself.它必须要满足公司内部对信息的需要。同时,本段第2句也提到了它要满足这个公司对外信息沟通的需要。因此,总的来说它的任务在于满足公司对信息的需求,C项合适。
单选题 According to the passage, the function of the Office Manager is to ______.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第1句The function of the office is to perform administrative work,办公室的职能在于管理工作。又见第一段第4句In order to meet these needs efficiently, the Office Manager must...,由此可知,the Office Manager的职责在于使管理工作有效地进行。
单选题 In what way are some companies inefficient in managing communications?
【正确答案】 A
【答案解析】根据第五段前两句可知,在许多公司讯息沟通能力上仍有缺陷,例如:一些数据只能被单个的经理使用,即表示不能向所有的经理提供资料,所以A项为正确答案。
单选题 The degree of computerization in a company's office is limited by
【正确答案】 D
【答案解析】根据第三段最后一句The size and resources of a company will determine how mechanized or computerized its office systems are.可知D项为正确答案,一个公司办公电脑化的程度受其大小和资源的限制。
单选题 Which of the following can contribute to business efficiency?
【正确答案】 A
【答案解析】根据最后一段倒数第2句可知,data processing must be a centralized service把信息处理作为一个中心化的服务将会对提高办公效率有所帮助,而其他各项在文中均未提到。
单选题 What can be the best title of the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】本题问文章的最佳题目。A讲的是办公室的职能。B讲的是办公室的重要性。D讲的是管理者的重要性,均不符合原文。而本文谈的是办公室的职能以及办公室管理工作的重要性。因此此题应选C项“办公室的职能和重要性”。