阅读理解
There are two types of people in the world. Although they have equal degrees of health and wealth and other comforts of life, one becomes happy, the other becomes miserable. This arises from the different ways in which they consider things, persons, and events, and the resulting effects upon their minds.
The people who are to be happy fix their attention on the conveniences of things: the pleasant pars of conversation, the well-prepared dishes, the goodness of the wines, and the fine weather. They enjoy all the cheerful things. Those who are to be unhappy think and speak only of the contrary things. Therefore, they are continually discontented. By their remarks, they sour the pleasures of society, offend many people, and make themselves disagreeable everywhere. If this turn of mind were founded in nature, such unhappy persons would be the more to be critical. The tendency to criticize and be disgusted is perhaps taken up originally by imitation. It grows into a habit, unknown to its possessors. The habit may be strong, but it may be cured when those who have it are convinced of its bad effects on their interests and tastes. I hope this little warning may be of service to them, and help them change this habit.
Although in fact it is chiefly an act of the imagination, it has serious consequences in life since it brings on deep sorrow and bad luck. Those people offend many others, nobody loves them, and no one treats them with more than the most common politeness and respect, and scarcely that. This frequently puts them in bad temper and draws them into arguments. If they aim at obtaining some advantage in rank or fortune, nobody wishes them success. Nor will anyone stir a step or speak a word to favor their hopes.
If they bring on themselves public disapproval, no one will defend or excuse them, and many will join to criticize their misconduct. These people should change this bad habit and condescend (俯就) to be pleased with what is pleasing, without worrying needlessly about themselves and others. If they do not, it will be good for others to avoid any contact with them. Otherwise, it can be disagreeable and sometimes very inconvenient, especially when one becomes mixed up in their quarrels.
单选题
People who are to be unhappy______.
【正确答案】
B
【答案解析】事实细节题。文章第二段说they are continually discontented.By their remarks,they sour the pleasures of society,offend many people,and make themselves disagreeable everywhere,因此符合原文的是B项。A、C、D原文未提及。
单选题
The following are the consequences of the unhappy people's remark except that______.
【正确答案】
D
【答案解析】事实细节题。四个选项中D夸大了事实,与原文不符,为答案。A项对应原文中的they sour the pleasure of society。B项对应原文中的offend many people。C项对应原文中的make themselves disagreeable everywhere。
单选题
Which of the following statements is true according to the passage?
【正确答案】
C
【答案解析】事实细节题。C项符合不高兴的人的特点。文章最后一段提到如果这些不高兴的人不改变自己的坏习惯,it will be good for others to avoid any contact with them,因此A项错误。原文中说不高兴的人应该意识到他们习惯的坏处从而改正这个习惯,而没有说他们即使意识到了,也不能去掉这个坏习惯。
单选题
The phrase "scarcely that" (Line 3, Para. 3) means______.
【正确答案】
A
【答案解析】语义理解题。原文中说no one treats them with more than the most common politeness and respect,and scarcely that,“that”指的是the most common politeness and respect,根据他们不受喜欢的情况可以推断scarcely that的意思是连最普通的礼貌和尊敬甚至都没有,四个选项中表达这一意思的是A项。
单选题
If such unhappy people don't change their bad behavior, the author's solution to the problem is that______.
【正确答案】
B
【答案解析】事实细节题。文章最后一段提到If they do not,it will be good for others to avoid any contact with them.Otherwise,it can be disagreeable and sometimes very inconvenient,因此作者的办法是避免和这些人接触,以免引起不愉快和不方便。B项是对原文的同义转述。