单选题

【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 80-82
Interest-free credit and you don't have to pay a cent for a whole year! That's the amazing Winter Sale offer at Jackson's, but it must end this week, Save up to 60% on kitchens and bathrooms. You want the very latest oven technology, combined with superbly styled cupboards and worktops? We've got it! You want a power shower and luxury home sauna? Look no further! You can spread the payments over three years, without paying one cent in interest, so call in at a showroom near you for more details and fantastic deals - only at Jackson's!
[词汇]
You can spread the payments over+时间你可以在……时间内分期付款→spread the payment的意思是“分期付款”的意思
初级问题
在广告类的文章中,询问广告种类的问题是非常典型的问题类型。虽然被广告的商品在文章的中间部分才出现,但是仔细听开头部分就可以知道广告是在说打折活动,选出(A)选项并不难。
【正确答案】 B
【答案解析】初级问题
要能够看出来文章中的for a whole year与题目中的in the first year是相同的意思,还有必须要理解interest-free credit是“无息贷款”的意思。-free在sugar-free(无糖)和duty-free(免税)中都是“没有”的意思。
【正确答案】 C
【答案解析】中级问题
听录音时要特别留意at the showroom这个词组。当听到最后部分中call in at a showroom near you for这句话时,应该可以确认正确答案就在后面,这里说的fantastic deals就是文章前面提到的discounts and interest-free credit。