阅读理解 While it is true that Americans believe climbing the educational ladder leads to success, they are less certain that intellectual achievement is the only important factor leading to success. A competitive personality is seen as important to success, especially in men. The development of social and political skills are also considered to be very important. To help Americans develop these other important skills, schools have added a large number of extracurricular (课程外) activities to daily life at school. This is especially true of high schools and colleges and extends down into elementary schools as well. Athletics, frequently called "competitive sports," are perhaps the most important of these activities. Football, basketball, and baseball teams are seen as very important in teaching students, particularly boys, the "winning spirit." At times, athletic teams seem to become more important to some students and their parents than the academic programs offered by the schools.
单选题 Americans believe that education is______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题的线索在第一段,通过分析“Americans believe climbing the educational ladder leads to success”可知,A项“成功的惟一方法”过于绝对,因此不正确;B项“学校的主要目的”在文中未曾提及,因此不正确;C项“像爬梯子一样”不是文中含义;只有D项“对成功很重要”是正确答案。
单选题 Which of the following is NOT mentioned as important to success?
【正确答案】 C
【答案解析】本题属于判断型题,要求把四个选项的依据信息在文中找到,逐一进行对照确认。经对照分析可知,只有“social backgrounds”未被提及,因此正确答案为C。
单选题 A variety of extracurricular activities are added in American schools______.
【正确答案】 C
【答案解析】本题的线索在第二段,应通过分析上下文的联系来对本题进行解答。根据“To help Americans develop these other important skills,schools have added a large number of extracurricular(课程外) activities to daily life at school.”,再通过分析上下文的联系可知,帮助学生掌握这些重要的技能是为了使他们在日后的生活中更加成功,因此正确答案为C。
单选题 Athletic activities are designed______.
【正确答案】 B
【答案解析】本题的线索在第三段,由in teaching students,particularly boys,the“winning spirit.”可知,只有B项才是设置体育运动的目的,其他项都是干扰项。
单选题 Which of the following can be the best title for this passage?
【正确答案】 A
【答案解析】有些文章在篇首就会点出主题,本文就属于此类。从第一段“it is true that Americans believe climbing the educational ladder leads to success”可以看出,A项作为本文的标题最为恰当。