完形填空
Trust is a tricky business. On the one hand, it's a necessary condition 1 many worthwhile things: child care, friendships, etc. On the other hand, putting your 2 , in the wrong place often carries a high 3.
4, why do we trust at all? Well, because it feels good. 5 people place their trust in an individual or an institution, their brains release oxytocin, a hormone that 6 pleasurable feelings and triggers the herding instruct that prompts humans to 7 with one another. Scientists have found that exposure 8 this hormone puts us in a trusting 9: In a Swiss study, researchers sprayed oxytocin into the noses of half the subjects; those subjects were ready to lend significantly higher amounts of money to strangers than were their 10 who inhaled something else.
11 for us, we also have a sixth sense for dishonesty that may 12 us. A Canadian study found that children as young as 14 months can differentiate 13 a credible person and a dishonest one. Sixty toddlers were each 14 to an adult tester holding a plastic container. The tester would ask, “What’s in here?” before looking into the container, smiling, and exclaiming, “Wow!” Each subject was then invited to look 15. Half of them found a toy; the other half 16 the container was empty-and realized the tester had 17 them.
Among the children who had not been tricked, the majority were 18 to cooperate with the tester in learning a new skill, demonstrating that they trusted his leadership. 19, only five of the 30 children paired with the “20”tester participated in a follow-up activity.
单选题
【正确答案】
C
【答案解析】此处考察介词的用法。it’s a necessary condition ____ many worthwhile things (信任是一个必要条件_____许多重要事情) 此处应该是说,信任对许多重要事情来说是一个必要条件。C选项for(对...来说)符合语义,故为正确答案;D选项from(来自于),B选项like(像...),A选项on(关于)语义不恰当,故排除。
单选题
【正确答案】
A
【答案解析】此处考察语义一致和对上下文辨析的问题。该空是做put的宾语,通过前面的On the one hand, it's a necessary condition _____(1) many worthwhile things: child care, friendships, etc. (一方面,信任对许多重要事情来说是必要条件,比如照看孩子,友谊等);on the other hand 可以得知该题仍然是在讲述关于主题 trust的问题,所以只有faith(信任)最合适。而B选项concern(关心,关注),C选项attention(注意),D选项interest(兴趣,利益)均不符题意。
单选题
【正确答案】
D
【答案解析】此处考察词义辨析。前文说到putting your _____in the wrong place often carries a high _____(把……放在错误的地方通常会带来巨大的……),可以知道该空肯定也是填贬义,但肯定不能是debt债务这种具体含义,所以只能选price,并且carries a high price也指付出高昂的代价。
单选题
【正确答案】
B
【答案解析】此题考察上下文逻辑关系。上一段分析的是信任的利弊,该段所指内容_____, why do we trust at all? (我们为什么会要信任?)所以采用了递进关系,进一步说明信任的具体内容。只有B选项then(然后,那么)最符合语义搭配。而D选项again(再次)表示强调;C选项instead(然而)表转折;而A选项therefore(因此)表结果,均不符合。
单选题
【正确答案】
D
【答案解析】此处再一次考察逻辑关系。该空_____ people place their trust in an individual or an institution, their brains release oxytocin,a hormone(___人们信任一个人或者一个机构,大脑都会释放一种荷尔蒙),只有when(当……时)符合上下文语境和逻辑语境。
单选题
【正确答案】
B
【答案解析】该题是考察定语从句的动宾搭配问题。上一句说当人们产生信任感,大脑就会产生一种荷尔蒙,a hormone that _____(6) pleasurable feelings这个that就是定语从句,指这种荷尔蒙能_____令人愉悦的感觉,只能是produce 最符合语境。
单选题
【正确答案】
C
【答案解析】考察词义辨析。该空所填为动词,并且要求与之后的with形成搭配。and triggers the herding instruct that leads sheep to flock together for safety and prompts humans to _____with one another. 说明这种荷尔蒙能够引发一种群居本能,这种本能能让羊群聚在一起,and的后面的内容也与前面的flock together同义复现。所以只有connect最符合语境。
【答案解析】考察固定搭配。A Canadian study found that children as young as 14 months can differentiate _____ a credible person and a dishonest one. 选则between 意为:14个月大的孩子能在诚实和不诚实的人之间进行区分。
单选题
【正确答案】
C
【答案解析】考察搭配。结合原文语境,“Sixty toddlers were each__to adult tester holding a plastic container”选项C“be introduced to sth ”表示“初次认识某物。”符合原文语境。
单选题
【正确答案】
D
【答案解析】本题考察借此搭配及词义复现。根据原文“what’s in here?”before looking into the container...Each subject was then invited to ___.” 选项D与前文所表达的in here和looking into相关。因此D为正选。
单选题
【正确答案】
A
【答案解析】本题考察词义复现。根据语境“half of them found a toy; the other half 16 the container was empty...”这是用分好并列连接的两个句子,属于并列关系。因此,前半句讲一般的受测者在盒子里面找到了玩具,后半句在肯定其他人会怎么说。像个小分局的结构基本一直。因此本题填入的含义应该与found 含义相同。因此,A选项发现为正选。
【答案解析】考察搭配。根据句子结构我们可以看出逗号之前是一个介词短语,意为在所有没有被戏弄过的孩子里面,大多数的孩子在习得一种新技能的时候与测试者的合作是如何的。Demonstrating that they trusted his leadership 表明这些孩子信任他的领导。因此,既然信任他们就表示愿意合作。所B选项willing to do 构成固定搭配。
单选题
【正确答案】
A
【答案解析】本题考察逻辑关系。根据原文语境“19”only five of the 30 children paried with the “20” tester participated in a follow-up activity.通过该句中的only,可以看出与上文的“大多数”形成鲜明对比。因此,本题应该选择转折逻辑关系。A选项为正选。