阅读理解 Americans are often contrasted with the rest of the world in terms of material possessions. We are accused of being materialistic, gadget crazy. And, as a matter of fact, we have developed material things for some very interesting reasons. Lacking a fixed class system and having all extremely mobile population, Americans have become highly sensitive to how others make use of material possessions. We use everything from clothes to houses as a highly evolved and complex means of ascertaining each other''s status. Ours is a rapidly shifting system in which both styles and people move up or down. For example: The Cadillac (卡迪拉客克) ad men feel that not only is it natural but quite insightful of them to show a picture of a Cadillac and a well-turned out gentleman in his early fifties opening the door. The caption (标题) underneath reads, "You already know a great deal about this man." Following this same pattern, the head of a big union spends an excess of $100,000 furnishing his office so that the president of United States Steel cannot look down on him. Good materials, large space, and the proper surroundings signify that the people who occupy the premises (建筑物及其周围所属土地) are solid citizens, that they are dependable and successful. The French, English, and the Germans have entirely different ways of using their material possessions. What stands for the height of dependability and respectability with the English would be old-fashioned and backward to us. The Japanese take pride in often inexpensive but tasteful arrangements that are used to produce the proper emotional setting. Middle East businessmen look for something else—family, connections, friendship. They do not use the furnishings of their office as part of their status system; nor do they expect to impress a client by these means or to fool a banker into lending more money than he should. They like good things, too, but feel that they, as persons, should be known and not judged solely by what the public sees. One of the most common criticisms of American relations abroad, both commercial and governmental, is that we usually think in terms of material things. "Money talks," says the American, who goes on talking the language of money abroad, in the belief that money talks the same language all over the world. A common practice in the United, States is to try to buy loyalty with high salaries. In foreign countries, this maneuver almost never works, for money and material possessions stand for something different, there than they do in America.
单选题 The example of "Cadillac ad" is used to illustrate that______.
【正确答案】 C
【答案解析】例证题。文章开头先讲美国人倾向于用一个人的物质财产来衡量他的社会地位。卡迪拉克的广告中,一位50岁开外的绅士打开一辆卡迪拉克车的车门,说明这个人在美国人眼中是相当成功的,美国人单从他开的车就能知道他很多。所以,C为正确答案。
单选题 It can be inferred from the third paragraph that______.
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。由于前两段已经讲到美国人倾向于用一个人的物质财产来衡量他的社会地位,因此第三段中讲到,一家大联合会的会长同样会花巨资来装修他的办公室,为的是不让别人瞧不起他,因为优良的材料、宽大的空间及适当的环境表明他既可靠又成功。由此可推知,如果一位领导的办公室又小又简陋,就会被认为是靠不住、不成功的。因此,C是正确答案。
单选题 It is implied in the passage that______.
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。在第四段中讲到,日本人喜欢价格低廉但有品味、能创造适当情感环境的摆设,也就是说日本人更注重家具摆设的情感因素而非其实际物质价值。因此B是对的。本段中还讲到,法国人、德国人和英国人对物质财产的看法是不同的。在第五段中可知中东人也是喜欢物质财产的,只不过他们不是仅靠这个来判断一个人。因此,A、C、D都和原文意思不相符的。
单选题 Americans are most commonly criticized for their______.
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。最后一段第一句,美国对外关系所遭受到的最普遍的批评就是,美国人通常对任何事都是从物质财富的角度去考虑(we usually think in terms of material things)。因此,C是正确答案。
单选题 The American who says "Money talks" believes that______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。在最后一段中,美国人讲“金钱万能”,即认为金钱能使他们到哪里都能用金钱开道,金钱在世界各地都会起到同样的作用。因此,B是正确答案。