单选题
Will Hillary Be the Next American President?

Back in 1969, US President Richard Nixon confidently predicted: "In the next 50 years, we shall see a woman president, perhaps sooner than you think."
Today, not too far off Nixon"s deadline, America is looking at that possibility. Over the weekend, Hillary Rodham Clinton, wife of former president Bill Clinton, announced her run for 2008 presidency.
US polls indicate that Americans feel comfortable with a female president. A New York Times survey found nearly all Americans saying they would vote for president if she were qualified.
However, accepting the theoretical notion of a female leader is quite different from voting an actual woman. In fact, there is still widespread distrust of a woman in the top position.
This is partly due to the biased thinking that women are weak on national security, though they might be strong on education and health care. This damages their prospects as a presidential contender.
"There"s still an inherent nervousness on the part of voters putting a woman in as the ultimate decision-maker. Control of the army and border security are sorts of traditionally male lobs," commented Amy Walter, an American campaign analyst. "That"s where I think voters consciously or unconsciously have difficulties with women candidates."
Women have held the top job in other major Western countries. In 1979, Britain elected Margaret Thatcher prime minister. Last year, Germany made Angela Merkel its first female chancellor.
In the US, no woman has succeeded in being nominated as a presidential candidate. One woman did make the attempt: Elizabeth Dole. In 1999, she tried to get the Republican Party nomination. But Dole could only raise $5 million for her bid—compared with the $56 million George W. Bush raised.
So barriers lie ahead for Hillary if she wants to make history by becoming the first fe-male US president. With the Iraqi war underway, she"ll find it even harder.
"I don"t feel that our society is ready for a woman president. The enemy we face does not respect females the same way we have come to see them as equals. If we were not in this war, I would support a woman president," said Chris Dildy, a computer engineering student.
单选题 Up to the present, no woman has been elected president in the US.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干大意:迄今为止在美国没有一个女士被选举为总统。在文章第一段中找到答案相关句:Back in 1969, US President Richard Nixon confidently predicted: "In the next 50 years, we shall see a woman president, perhaps sooner than you think."1969年,美国总统尼克松曾满怀信心地说在下一个50年里,我们将会看见一个女总统,这或许比你想象的更快些。但是第二段又提到:Today, not too far off Nixon"s deadline, America is looking at that possibility.今天距离尼克松总统给出的最终期限已经不远了,美国人现在正关注这一可能性,即出现美国女总统的可能性。从该句中可以推断出从1969年到现在为止,美国还没有出现女总统。故答案为A。
单选题 Bill Clinton will strongly support Hillary to run for the 2008 presidency.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干大意:比尔·克林顿将强力支持希拉里参加2008年总统选举。原文中相关信息在第二段第二句:Over the weekend, Hillary Rodham Clinton, wife of former president Bill Clinton, announced her run for 2008 presidency.前总统比尔·克林顿的妻子希拉里宣布她将参加2008年的总统竞选。但克林顿强力支持与否的信息在文章中没有被提到,故答案为C。
单选题 American people will elect a woman president of the United States in 2008.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题干大意:美国人民在2008年将选一位女总统。原文中相关信息在第二段第二句:Over the weekend, Hillary Rodham Clinton, wife of former president Bill Clinton, announced her run for 2008 presidency.前总统比尔·克林顿的妻子希拉里宣布她将参加2008年的总统竞选。但竞选成功与否的信息在文中没有提到,故答案为B。
单选题 One of Hillary"s campaign promises is to reform the nation"s health care system.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干大意:希拉里的一个竞选承诺是改革国家的医疗制度。原文中的相关信息在第五段的第一句:This is partly due to the biased thinking that women are weak on national security, though they might be strong on education and health care.女人做教育和医疗方面的工作有优势,但没有提到希拉里的一个竞选承诺为改革国家的医疗制度,所以题干所述与原文信息无关,在文章中没有被提到。故答案为C。
单选题 Germans elected a woman chancellor last year.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干大意:德国去年选了一个女总理。利用问题句中的特征词Germans和细节信息词woman chancellor作为答案线索,在文章中找到答案相关句:Last year, Germany made(使成为)Angela Merkel its first female chancellor.该句大意:去年,德国选举了Angela Merkel为德国第一位女总理,故答案为A。
单选题 Hillary has already raised a large amount of campaign fund.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干大意:希拉里已经筹集到了一大笔竞选资金。利用问题句中的细节信息campaign fund(竞选资金)作为答案线索,结果发现该词以及与该词词义相近的词语均没有在文章中出现,故判断题干的信息在文章中没有被提到。故答案为C。
单选题 Chris Dildy will vote for Hillary.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题干大意:Chris Dildy要投希拉里的票。利用题干中的特征词Chris Dildy作为答案线索,在文章中找到答案相关句(文章最后一句)If we were not in this war, I would support(支持)a woman president, said Chris Dildy, a computer(计算机)engineering(工程)student.如果我们没有在打这场战争,我会支持选一位女总统。虚拟语气表示与事实相反,或事先可能性较小的假设。故这句话的实际含义为:我们现在卷入了一场战争中,故我是不会支持女总统的。由此可见题干的信息不正确。故答案为B。