单选题 It's a safe bet that David Joyce knows more than you did when you were his birth age. That's not hard, since what you knew back then was pretty much nothing at all. You knew warmth, you knew darkness, you knew a sublime, drifting peace. You had been conceived 29 weeks earlier, and if you were like most people, you had 11 weeks to go before you reached your fully formed 40. It was only then that you'd emerge into the storm of stimuli that is the world.
No such luck for David. He was born Jan. 28—well shy of his April 16 due date—in an emergency cesarean (剖腹产的) section after his mother had begun bleeding heavily. He weighed 2 lb. 11 oz., or 1,200g, and was just 15 in. (38cm) tall. An American Girl doll is 3 in. (8cm) taller. Immediately, he began learning a lot of things—about bright lights and cold hands, needle sticks and loud noises. He learned what it feels like to be hungry, to be frightened, to be unable to breathe.
What all this meant was that if David wanted to stay alive, he'd have to work hard at it, and he was. Take drinking from a bottle—which he had never tried until a morning in late March, at the neonatal intensive care unit (NICU) of the Children's Hospital of Wisconsin in Milwaukee. David had spent every day of his then seven-week life there, in the company of 58 other very fragile babies being looked after by a round-the-clock SWAT team of nearly 300 nutritionists, pharmacologists, pulmonary specialists, surgeons, nurses and dietitians and, for when the need arises, a pair of chaplains.
Under their care, he had grown to 18.1 in (46cm) and weighed 5lb. 11.5 oz. (2594g), nourished by breast milk from his mother, which was fed to him through a nasogastric tube (鼻胃管) threaded through his nose to his stomach. David's father and mother live 90 minutes away in Randolph, Wis. They had been at the hospital every day after work for 51 days straight at that point—a three-hour round-trip—to spend a few more hours with David.
单选题 A common child unlike David Joyce is NOT familiar with ______.
  • A.needle sticks
  • B.darkness
  • C.warmth
  • D.peace
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。 选项与原文对比。题干中的David Joyce帮我们定位到第一段。而common child指的是文中提到的you,原文说:It's a safe bet that David Joyce knows more than you did when you were his birth age.(在出生的时候,David Joyce肯定比你们知道得更多。)其中的you指代一般人,即common child。文中又说:You knew warmth, you knew darkness, you knew a sublime, drifting peace.其中提到了warmth,darkness,peace三个词,分别与选项B、C、D吻合,可以排除。故A为答案。
单选题 David was born ______.
  • A.exactly on the day of original due date
  • B.a month earlier than expected
  • C.about 11 weeks earlier
  • D.later than expected
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。 选项与原文对比。答案在第二段首句:No such luck for David. He was born Jan. 28—well shy of his April 16 due date.(他出生于1月28日,而他的原定出生日为4月16日),比预定日期早了11周。故选项C为答案。
单选题 What can we infer from the second paragraph?
  • A.David was lighter and shorter than common baby when he was born.
  • B.David was just a little taller than an American GM doll.
  • C.David began learning using needle at his early age.
  • D.David never feels frightened in the hospital.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推理题。 选项与原文对比。A原文:He weighed 2 lb. 11 oz., or 1,200g and was just 15 in. (38cm) tall. An American Girl doll is 3 in. (8cm)taller.原文暗示了即使是洋娃娃都比他高,可见David出生时比普通婴儿要小,故A正确。B原文:An American Girl doll is 3 in. (8cm)taller.该项和原文是颠倒的,故错误。C原文:Immediately, he began learning a lot of things—about bright lights and cold hands, needle sticks and loud noises.原文提到的是他认识了needle sticks是什么东西,而非他使用这一东西,故错误。D原文:He learned what it feels like to be hungry, to be frightened, to be unable to breathe.原文说的是frightened而不是never feels frightened,该项也是错误的。
单选题 In the SWAT team, there are all of the following except ______.
  • A.nutritionists
  • B.dietitians
  • C.surgeons
  • D.baby-sitters
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。 选项与原文对比。原文第三段尾句:...SWAT team of nearly 300 nutritionists, pharmacologists, pulmonary specialists, surgeons, nurses and dietitians and, for when the need arises, a pair of chaplains.当中只有D项baby-sitters未被提及,故D为答案。
单选题 What can be learned from the last paragraph?
  • A.Food and liquid were fed to David through a nasogastric tube.
  • B.David had grown taller and weighed heavier under the care of hospital.
  • C.David's parents had to spent 90 minutes for a round-trip to see David.
  • D.David's parents had given up hope for they had spent too much on him.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 推理题。 选项与原文对比。A原文:...nourished by breast milk from his mother, which was fed to him through a nasogastric tube (鼻胃管) threaded through his nose to his stomach.原文提到的是breast milk(喂养),而不是该项的food and liquid。B原文:Under their care, he had grown to 18.1in (46cm) and weighed 51b.11.5 oz. (2594g),而这一数据比起之前提及的He weighed 2 lb. 11 oz.,or 1,200g, and was just 15 in. (38cm)tall.显然是增加了,该项是正确的。C关键在于round-trip,原文说:...live 90 minutes away;a three-hour roundtrip,可见90分钟指的是单程时间,而来回时间为三个小时,故该项错误。D中的give up hope纯属无中生有。