Passage One
At all ages and at all stages of life, fear presents a problem to almost everyone. “We are largely the playthings of our fears,” wrote the British author Horace Walpole many years ago. “To one, fear of the dark; to another, of physical pain; to a third, of public ridicule; to a fourth, of poverty; to a fifth, of loneliness—for all of us our particular creature waits in a hidden place.”
Fear is often a useful emotion. When you become frightened, many physical changes occur within your body. Your heartbeat and responses quicken; your pupils expand to admit more light; large quantities of energy-producing adrenaline(肾上腺素) are poured into your bloodstream. Confronted with a fire or accident, fear can fuel life-saving flight. Similarly, when a danger is psychological rather than physical, fear can force you to take self-protective measures. It is only when fear is disproportional to the danger at hand that it becomes a problem.
Some people are simply more vulnerable to fear than others. A visit to the newborn nursery of any large hospital will demonstrate that, from the moment of their births, a few fortunate infants respond calmly to sudden fear-producing situations such as a loudly slammed door. Yet a neighbor in the next bed may cry out with profound fright. From birth, he or she is more prone to learn fearful responses because he or she had inherited a tendency to be more sensitive.
Further, psychologists know that our early experiences and relationships strongly shape and determine our later fears. A young man named Bill, for example, grew up with a father who regarded each adversity as a temporary obstacle to be overcome with imagination and courage. Using his father as a model, Bill came to welcome adventure and to trust his own ability to solve problems.
Phil's dad, however, spent most of his time trying to protect himself and his family. Afraid to risk the insecurity of a job change, he remained unhappy in one position. He avoided long vacations because “the car might break down.” Growing up in such a home, Phil naturally learned to become fearful and tense.
In the last sentence of Paragraph 1 “our particular creature” refers to ________.
文章第一段最后一句提到“…for all of us our particular creature waits in a hidden place”,并结合前文叙述内容可知,“particular creature”指“我们人类内心的恐惧感”,故选项A为正确答案。
Fear can be a useful emotion to use because it can ________.
根据文章第二段内容“fear can fuel life-saving flight”以及“fear can force you to take self-protective measures”可知,恐惧能够使我们在面 对危险时迅速地做出反应同时帮助我们保护好自己,选项D与原文意思相符,故选D。
Fear becomes a problem only when ________.
文章第二段最后一句话指出“It is only when fear is disproportional to the danger at hand that it becomes a problem”。由此可知只有当恐惧 与眼前的危险不成比例时,它才成为问题。由此对照选项,选项A与原文意思相符,故选A。
Different responses of newborn infants to a loudly slammed door imply that ________.
由题干定位到文章第三段第一句“Some people are simply more vulnerable to fear than others”。一些人比其他人更容易受到恐惧的影响,选项A符合原意。
Psychologists have found that later fears are determined largely by our ________.
由题干定位到文章第四段第一句“Further, psychologists know that our early experiences and relationships strongly shape and determine our later fears”。心理学家认为我们早期的经历和关系强烈地塑造和决定了我们后来的恐惧,故选项D为正确答案。