单选题 The divorce rate in Britain has levelled off—to roughly one marriage in three—and shows no sign of reaching the much higher American rate, according to the demographers(人口统计学者) assembled in Bath last week for a conference on the family. There has been no increase in the rate in the last three years and although many expected it to rise a few more percentage points in the next decade, none believed it would reach the 50 percent that exists in America.
One reason for the stabilizations of divorce is the reduction in the risk factors—fewer teenagers marrying, fewer early births in marriage, fewer pre-marital(婚前的)conceptions.
Another reason which was aired at the annual conference of the British Society for Population Studies, was the increase in cohabitation. Some speakers argued that the increase in cohabitation has meant that marital couples are now much more familiar with each other before marriage and therefore less likely to separate.
One out of four couples who marry today have lived together and in the older age groups the proportion is much higher. Some 34 percent of women aged over 25 who marry have cohabited, and over 50 percent of women who are marrying a divorced man or who have been divorced themselves, cohabit before marriage.
Cohabitation in Britain, however, is still considerably lower than in many European states and was described by the demographers as "essentially a part of contemporary courtship". Only a small proportion of people who cohabited had children whereas in Sweden some 40 percent of births were now outside formal marriage. The British rate was 13 percent.
Kath Kiernan of the Centre for Population Studies noted that the present statistics suggested that there was a marginally higher risk of separation for couples who had cohabited, but this could possibly be explained by the fact that the statistics covered a period when cohabiting had not become as socially acceptable as it was today.
A third reason why the demographers thought the divorce rate could stabilize was the economic squeeze(利润等的缩减) and the recession(暴跌), which would mean there was less opportunity to separate because of the lack of housing and employment.

单选题 The phrase "levelled off" (Para. 1) most probably means ______.
【正确答案】 D
【答案解析】根据第2句中的There has been no increase in the rate in the last three years…可知正确选项为D项。level off意为“到一定的高度时就保持稳定,不再向上发展了”。
单选题 All of the following are the reasons for less divorce EXCEPT ______.
【正确答案】 C
【答案解析】文中提到英国的离婚率在近三年内保持稳定,并给出了三个原因,而本题A、B、D三项分别是这三个原因:风险因素减少,同居现象增加,房屋与就业机会的缺乏。而C项在文中不构成原因。
单选题 Which of the following statements is true?
【正确答案】 D
【答案解析】根据第五段的第2、3句可知,只有一小部分同居的人生了孩子,在瑞典有40%小孩是非婚状况下出生的,这个比例在英国是13%。因此,D项符合文意。
单选题 According to the passage, ______ causes people to think more before separating.
【正确答案】 A
【答案解析】根据文章最后一段可知,由于经济不景气,房屋和就业机会缺乏,这就使得人们在分开之前不得不考虑慎重。
单选题 Which of the following would be the best title for the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】通观全文,文章在开头就指明英国的离婚率在近三年内保持稳定,接着又分别叙述了得出以上结论的几个原因。因而,C项最能体现全文含义,为最佳选项。