单选题 Watch out! Here comes London Mayor Boris Johnson riding a bicycle from his new bike hire plan. "What We've put in a new form of public transport. These bikes are going to belong to everybody. "
"More than 12000 people have signed up for the plan. They each receive a key at a cost of three pounds, with costs at one pound for a 24-hour membership, five pounds for seven days, and 45 pounds for an annual membership. "
John Payne, a London teacher who cycles a lot, is among the first to use the system. "It's very comfortable. For people who don't cycle much I think it'll he very useful. But for people who cycle regularly, they are possibly a bit slow, But they' re perfect for London streets, very strong. I think they'll he very widely used. "
And Johnson says it's of good value. "I think it's extremely good value. The first half hour is free. If you cycle smart and you cycle around London on—most journeys in London take less than half an hour, you can cycle the whole day free. "Some 5000 bikes are currently available at over 300 docking stations(租车点) in central London. Johnson says the city will gradually expand the system. "Clearly one of our ambitions is to make sure that in 2012 when the world comes to London, they will be able to use London hire bikes to go to the Olympic Stadiums. "
单选题 Mayor Boris Johnson is riding a bicycle to ______.
  • A. go to work
  • B. attend a competition
  • C. promote his bike hire plan
  • D. show his love for cycling
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 从第一段的第二句中可知,正确答案为C。
单选题 The author mentions John Payne as an example of people who ______.
  • A. oppose the bike hire plan
  • B. support the bike hire plan
  • C. don't cycle much
  • D. cycle regularly
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 从第三段中可找到正确答案。
单选题 According to Boris Johnson, one can cycle around London the whole day free ______.
  • A. because most journeys take less than half an hour
  • B. because the bike hire is free for the first half hour
  • C. if one can arrange his London tour in a smart way
  • D. if one is physically strong enough
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 答案在第四段的前半部分,即Johnson所说的话。
单选题 The bike hire system will ______.
  • A. be expand to serve the 2012 Olympic Games
  • B. be provided free for the 2012 Olympic athletes
  • C. benefit from the 2012 Olympic Games
  • D. be free of charge for the 2012 Olympic visitors
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 答案在第四段的后半部分,即Johnson所说的话。
单选题 Mayor Boris Johnson is ______ about the future of his bike hire plan.
  • A. optimistic
  • B. concerned
  • C. uncertain
  • D. excited
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] A. optimistic乐观的。B. concerned焦虑的、担心的。C. uncertain含糊的、不确定的。D. excited兴奋的。本题主要是说Johnson对未来他的自行车出租计划的态度。通过全文,可知答案为A。