【答案解析】[听力原文] W: Good evening, Matthew. It's Victoria. I'm still at the local airport in Indiana. Unfortunately, I just found out that my flight has been cancelled. So I'm afraid I won't be able to meet with you tomorrow morning. Can we reschedule for later in the week? M: I'm sorry to hear that you are delayed, but I have no trouble meeting you another day. When do you expect to be back in Springfield? W: I'm not sure. It's been snowing all day and they won't let any flights leave until weather conditions improve. I'm hoping I can get on a flight sometime tomorrow, which means I'll probably be at the office on Wednesday morning. M: I am available to meet on Wednesday afternoon or anytime on Friday. But, I have a full schedule on Thursday.
[解析] 通过女子的第一句话It's Victoria. I'm still at the local airport in Indiana. 可以知道她在机场。
单选题
Why is the woman calling?
A. To reschedule a meeting
B. To request a timetable
C. To ask about weather conditions
D. To reserve a seat on a flight
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 通过女子的第一段话So I'm afraid I won't be able to meet with you tomorrow morning. Can we reschedule for later in the week?可以知道打电话的目的是为了调整见面的日程。
单选题
When does the man say he will be busy?
A. On Tuesday
B. On Wednesday
C. On Thursday
D. On Friday
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 这是询问男子日程的问题,所以应该在男子说的话中找答案。男子在最后一句话中说道I have a full schedule on Thursday.可以知道男子周四日程已经满了。