单选题 In WAR MADE EASY Norman Solomon demolishes the myth of an independent American press zealously guarding sacred values of free expression. Although strictly focusing on the shameless history of media cheerleading for the principal post World War II American wars, invasions, and interventions, he calls into question the entire concept of the press as some kind of institutional counterforce to government and corporate power.
Many of the examples compiled in this impeccably documented historical review will be familiar to readers who follow the news on the Internet. But such examples achieve fresh impact because of the way Solomon has organized and analyzed them. Each chapter is devoted to a single warhawk argument ("America Is a Fair and Noble Superpower", "Opposing the War Means Siding with the Enemy", "Our Soldiers Are Heroes, Theirs Are Inhuman"), illustrated with historical examples from conflicts in the Dominican Republic, E1 Salvador, Vietnam, Grenada, Panama, Kosovo, both Iraq wars, and others in which the media were almost universally enthusiastic accomplices .
The book should really be subtitled "War reporting doesn"t just suck, it kills", it makes you feel like demanding a special war crimes tribunal for corporate media executives and owners who joined the roll-up to" shock and awe" as non-uniformed psywar ops. To be sure, this would raise the issue of whether or not following orders might suffice for the defense of obedient slaves such as Mary McGrory and Richard Cohen, who performed above and beyond the call of duty. "He persuaded me," McGrory gushed(热情洋溢地表达)the morning after Colin Powell addressed a plenary session of the United Nations on February 5, 2003, declaring that Iraq had weapons of mass destruction. "The cumulative effect was stunning." In the same Washington Post edition, Cohen wrote.
The evidence he presented to the United Nations—some of it circumstantial, some of it absolutely bone-chilling in its detail—had to prove to anyone that Iraq not only hasn"t accounted for its weapons of mass destruction but without a doubt still retains them. Only a fool—or possibly a Frenchman—could conclude otherwise.
Solomon demonstrates how this kind of peppy prewar warm up degenerates into drooling and heavy breathing once the killing begins. As if observing a heavy metal computer game, the pornographers of death concentrate on the exquisite craftsmanship and visual design of the murder machines and the magnificence of the fiery explosions they produce.
单选题 The word "demolish" underlined in Paragraph 1 is closest in meaning to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文中第一段的内容“Norman Solomon demolishes the myth of an independent American press zealously guarding sacred values of free expression”可知,所罗门推翻了独立美国的神话。选项中的A项为“破坏,推翻”符合文意。B项“毁坏”,C项“猛击,猛撞”,D项“取消,否定”,这三项均不符合题意。
单选题 What is a common misperception of American press?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据第一段的内容“he calls into question the entire concept of the press as some kind of institutional counterforce to government and corporate power.”可知,他质疑媒体作为政府和企业力量的反击体制的完整理念。所以D项“它站在政府一边”符合题意。A项“它揭露了震惊的入侵历史”,B项“它关注媒体对战争的支持”,C项“它不遗余力地保护表达的自由”,这三项和文中内容不符合。
单选题 The word "accomplices" underlined in Paragraph 2 is closest in meaning to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文中第二段的内容“in which the media were almost universally enthusiastic accomplices”可知,媒体几乎成了帮凶。选项中的A项为“同谋”符合文意。B项“合作者”,C项“合伙代理人”,D项“同事,帮手”,这三项均不符合题意。
单选题 The author of this passage thinks WAR MADE EASY is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据第二段的内容“Many of the examples compiled in this impeccably documented historical review will be familiar to readers who follow the news on the Internet.”可知,汇编本里的很多例子都是无可挑剔的。所以D项finely polished“精细无暇的”符合题意。A项“可疑的”,B项“争论的,争议的”,C项“充分证明的”,这三项都不符合文意。
单选题 The word "suffice" underlined in Paragraph 3 is closest in meaning to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文中第三段的内容“this would raise the issue of whether or not following orders might suffice for the defense of obedient slaves”可知,以下指示是否足够防御顺从的奴隶。选项中的A项为“足够”符合文意。B项“满足”,C项“发现”,D项“提供”,这三项均不符合题意。
单选题 It can be implied that the convicts in El Salvador, Vietnam, Grenada, Panama, Kosovo ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据第二段的内容“...from conflicts in the Dominican Republic, E1 Salvador, Vietnam, Grenada, Panama, Kosovo, both Iraq wars, and others in which the media were almost universally enthusiastic accomplices.”可知,在许多的冲突中,媒体成为一个十足的热心的帮凶。所以D项“被美国媒体所支持”符合题意。A项“创造了英雄”,B项“被大多数美国人所遗忘”,C项“被美国媒体所批判”,这三项都不符合文意。
单选题 What can be inferred about McGrory and Richard Cohen?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据第三段的内容He persuaded me,“MeGrory gushed(热情洋溢地表达)the morning after Colin Powell addressed a plenary session of the United Nations on February 5, 2003, declaring that Iraq had weapons of mass destruction.”可知,McGrory相信了Colin Powell, Colin Powell声明伊拉克有大规模杀伤性武器,两个人都公然支持对伊拉克进行指责。所以B项“两人都公开关国谴责伊拉克”符合题意。A项“伊拉克有大规模杀伤性武器,两人对此新闻都很震惊”,C项“两人都犯了一种特殊的战争罪”,D项“两人都维护顺从人的利益”,这三项和文中第三段内容部符合。
单选题 The word "degenerate" underlined in Paragraph 5 refers to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文中第五段的内容“how this kind of peppy prewar warm up degenerates into drooling and heavy breathing once the killing begins”可知,一旦厮杀开始,活跃的战前热身怎样堕落成紧张的呼吸气氛。选项中的A项为“退化,堕落”符合文意。B项“生长,成长”,C项“下降,减少”,D项“休庭,(会议)中止”,这三项均不符合题意。
单选题 In the second to last paragraph, "... could conclude otherwise" probably means to think ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据第四段的内容“had to prove to anyone that Iraq not only hasn"t accounted for its weapons of mass destruction but without a doubt still retains them. Only a fool—or possibly a Frenchman—could conclude otherwise.”可知,他要向所有人表明,伊拉克不仅现在没有大规模杀伤性武器,而且将来也不会有,只有傻子才会得出其他结论。所以B项“伊拉克设有大规模杀伤性武器”符合题意。A项“给的证据是真实的”,C项“Cohen对伊拉克进行了令人恐惧的描述”,D项“Colin Powell的演讲是毫无疑问的”,这三项和文中第四段内容不符合。
单选题 Solomon mentioned the computer game in order to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文中最后一段的内容“As if observing a heavy metal computer game, the pornographers of death concentrate on the exquisite craftsmanship and visual design of the murder machines and the magnificence of the fiery explosions they produce.”可知,Solomon通过电脑游戏指责了媒体在许多方面都扮演了不光彩的角色,成为了政治的帮凶。所以A项“指责媒体在战争中的罪恶”。B项“比较战前准备和真正的战争”,C项“强调大规模的杀伤性武器”,D项“描述了谋杀机器可见的影响”,这三项都和文中内容不符合。