Learning to play a musical instrument can change your brain, according to a US review. It also finds that music training can lead to improved speech and foreign language skills.
Although it has been suggested that in the past that listening to Mozart or other classical music could make you smarter, there has been little evidence to show that music improves brain power. But a data-driven review by Northwestern University has explored the research about the effect of musical training on the learning skills including language, speech, memory, attention and even vocal emotion.
Researcher Nina Kraus said the data strongly suggested that the neural connections made during musical training also strengthened the brain for other aspects of human communication. The researchers said that in their study the effect of music training suggests that, just like the physical exercise and its impact on body fitness, music is a resource that strengthens the brain for listening fitness and thus requires society to re-examine the role of music in shaping individual development.
The study, published n Nature Reviews Neuroscience, looked at the rapid increase of research in recent years focused on the effects of music training on the nervous system which could have strong effects on education. The study found that playing an instrument strengthens the brain to choose what is relevant in a complex process that may involve reading or remembering a score, timing issues and working with other musicians.
Kraus said in a statement that a musician's brain selectively tells apart the information-bearing elements in sound and in a beautiful interrelationship between sensory(感觉的)and cognitive(认知的)processes, the nervous system makes associations between complex sounds and what they mean. The study reviewed the past research and found, for example, that musicians are more successful than non-musicians in learning to incorporate(合并)sound patterns for a new language into words.
单选题 We can learn from the passage that in the past people thought______.
【正确答案】 C
【答案解析】由题干中的in the past定位到第二段第一句。该句提到,尽管过去有人认为听莫扎特的音乐或其他古典音乐可以让人变得更聪明,但是并没有足够的证据证明音乐能提高智力。C)与原文表述一致,因此为正确答案。
单选题 According to Nina Kraus, the research showed that______.
【正确答案】 B
【答案解析】由题干中的Nina Kraus定位到第三段第一句。该句提到,研究人员Nina Kraus说,这些数据充分表明,音乐训练过程中所产生的神经元连接能增强大脑在人际交流中其他方面的能力,由此可知,神经元连接对社交活动很重要,B)与原文意思相符。
单选题 What is the researchers' opinion on the effect of music training in their study?
【正确答案】 A
【答案解析】由题千中的the effect of musictraining定位到第三段第二句。该句提到,研究人员在研究报告中说道,音乐训练所产生的这种影响表明,与体育锻炼对身体健康产生的影响一样,音乐能够增强大脑活力,使听觉更加敏锐,所以我们的社会有必要重视音乐训练所起的作用,故答案为A)。
单选题 What can be obtained from the study published in Nature Reviews Neuroscience?
【正确答案】 A
【答案解析】由题干中的 Nature ReviewsNeuroscience定位到第四段第一句。该句提到,这一在《神经系统科学自然评论》上发表的研究对近几年来该领域新增的大量研究进行了回顾和分析,这些研究主要关注的是音乐训练对神经系统的影响及其可能会对教育产生的重要影响,故答案为A)。
单选题 How does the musician make associations between sounds and the meaning of them?
【正确答案】 B
【答案解析】由题干中的musician定位到最后一段第一句。该句提到,Kraus在一项声明中说道,一个音乐家的大脑能够有选择性地分辨出声音中含有信息的元素。在感觉和认知过程的相互作用下,神经系统能把复杂的声音和它们所表达的意思联系起来,故B)为正确答案。