单选题 Today more and more people go to websites when looking for information. Although most readers go to websites for news and e-mail, a form of person-to-person news, or in the form of chatting, they also read books on the web. It's called electronic book (e-book).
Electronic books could revolutionize reading, but people ought to consider their far-reaching impacts as well. "The e-book promises to cause a slow tragedy on life as we know it," Jason Ohler, professor of technology assessment, university of Alaska Southeast In Juneau, warned the World Future Society, Bethesda, Md. His assessment weighed the pros and cons (赞成和反对的理由) of e-book technology's impact on social relationships, the environment, the economy, etc. Before you curl up (蜷曲) with an e-book, consider the disadvantages.
They increase eyestrain due to poor screen resolution, replace a relatively cheap commodity with a more expensive one, and displace workers in print-book production and traditional publishing. E-books make it easy to share data, thereby threatening copyright agreements and reducing compensation (补偿) of authors, as well as creating nonbiodegradable (不可生物降解) trash.
On the other hand, e-books save paper and trees, reduce the burden of the carrying and storing of printed books, promote self-sufficiency in learning, and make reading a collaborative experience online. They also create new jobs for writers and artists and encourage self-publishing. In final analysis, Ohler points out, e-books should gain society's approval if a few conditions are met: make them biodegradable and recyclable, solve the problem of eye fatigue, be sure the "have-nots" get the technology, and support e-book training in schools and business.

单选题 In what sense do e-books exert a negative impact on the environment?
A. They are unable to be broken down into harmless products.
B. They consume a lot of natural resources.
C. They produce harmful gases.
D. They are capable of being reused.
【正确答案】 A
【答案解析】本题是细节题。文中第二段末句有consider the disadvantages,第三段即是电子书籍缺点的体现,其中指出...as well as creating nonbiodegradable(不可生物降解)trash。A选项“它们不能分解成无害的东西”与此吻合。对照第四段的...e-books save paper and trees, ...可知它们不是消耗而是节约自然资源,故B选项错;C选项说它们“释放出毒气”是文中未提及的信息;原文最后一段强调电子书籍能否recyclable(可再利用的)是其能否被社会认可接受的前提,故排除D选项。
单选题 What is e-books' negative impact on social relationships?
A. They create new jobs only for writers.
B. Fewer and fewer people have access to new technology.
C. They may threaten some traditional trades.
D. They isolate people from one another.
【正确答案】 C
【答案解析】本题是细节题。本题仍然指向电子书籍的消极面,即第三段。涉及对社会关系的是...and displace workers... and traditional publishing,表明他们对传统出版行业等构成威胁。A选项反映的是电子书籍的积极影响,且“only”不符合原文的表述They also create new jobs for writers and artists.文中最后说be sure the "have-nots" get the technology(要保证穷人获得这一技术),不是说“能获得这一技术的人越来越少”,故B选项错。第四段有...and make reading a collaborative experience online,强调通过电子书籍人们获得相互合作的经历,D选项正好与此矛盾。
单选题 What does Ohler suggest regarding the use of e-books?
A. The society should ensure the poor have access to the technology.
B. The society should ban the use of e-books if they cannot reduce eye fatigue.
C. The society should approve of the use of e-books if they are made recyclable.
D. The schools should solve the present problems of e-books.
【正确答案】 A
【答案解析】本题是细节题。本题内容出现在最后一段,A选项“社会应该保证穷人能获得这一技术”对应原文的be sure the "have-nots" get the technology。“the have-nots”即“the poor”。
单选题 what is Jason Ohler's attitude towards e-books?
A. Positive. B. Indifferent. C. Cautious. D. Suspicious.
【正确答案】 C
【答案解析】观点态度题。原文表明Ohler既提到电子书籍的缺点,也提到其优点,最后提出的是积极建议。cautious“谨慎的”准确概括了他的态度。其他三项都不全面。
单选题 The author's purpose in writing this passage is to ______.
A. call on people to reject e-books
B. draw people's attention to the disadvantages of e-books
C. criticize schools and business that don't provide e-books
D. encourage people to use e-books
【正确答案】 B
【答案解析】本题是主旨题。文中主要是引导我们注意电子书籍的缺点,指出克服这些缺点才能使其获得社会的认可。B选项正好与此吻合。本文最后提出的建议实质是为了让电子书籍获得社会认可,而不是要大家摒弃之,故A选项错。原文没有“批评不提供电子书籍的学校和商界”,最后一段只是暗示他们缺乏相应的培训,故C选项错。原文只是说克服这些不足,电子书籍就可能被社会认可,但并没有“鼓励人们使用”它们,故D选项也错。