复合题

Do you know that all human beings have a “comfortable zone” regulating the distance they stand from someone when they talk? This distance varies in interesting ways among people of different cultures.

Greeks, others of the Eastern Mediterranean, and many of those from South America normally stand close together when they talk, often moving their faces even closer as they warm up in a conversation. North Americans find this awkward and often back away a few inches. Studies have found that they tend to feel most comfortable at about 21 inches apart. In much of Asia and Africa, there is even more space between two speakers in conversation. This greater space subtly lends an air of dignity and respect. This matter of space is nearly always unconscious, but it is interesting to observe.

This difference applies also to the closeness with which people sit together, the extent which they lean over one another in conversation, how they move as they argue, or make an emphatic point. In the United States, for example, people try to keep their bodies apart even in a crowded elevator; in Paris they take it as it comes!

Although North Americans have a relatively wide “comfortable zone” for talking, they communicate a great deal with their hands—not only with gestures but also with touch. They put a sympathetic hand on a person’s shoulder to demonstrate warmth of feeling or an arm around him in sympathy; they nudge a man in the ribs to emphasize a funny story; they pat an arm in reassurance or stroke a child’s head in affection; they readily take someone’s arm to help him across a street or direct him along an unfamiliar route. To many people—especially those from Asia or the Moslem countries—such bodily contact is unwelcome, especially if inadvertently done with the left hand. (The left hand carries no special significance in the U. S. Many Americans are simply left handed and use that hand more.)

单选题 In terms of bodily distance, North Americans _____.
【正确答案】 C
【答案解析】第二段第二句提到“North Americans find this awkward and often back away a few inches.”。 由此可知, 北美人认为谈话时离得太近是非常尴尬的, 他们通常会后退几英寸。因此北美人认为距离太近会让人不舒服。
单选题 For Asians, the comfortable zone _____.
【正确答案】 D
【答案解析】文章第二段提到“In much of Asia and Africa, there is even more space between two speakers in conversation. This greater space subtly lends an air of dignity and respect.”。 由此可知, 在亚洲和非洲, 两个说话者之间的空间更大。 这个更大的空间巧妙地增添了一种尊严和尊重的气氛。 因此对于亚洲人来说, 舒适区意味着尊重。
单选题 It can be inferred from the passage that in a crowded elevator, a Frenchman would _____.
【正确答案】 B
【答案解析】文章第二段开头提到“Greeks, others of the Eastern Mediterranean, and many of those from South America normally stand close together when they talk…”。 由此可知, 希腊人和地中海东部的人们谈话时, 会离彼此很近, 因此一个法国人在拥挤的电梯里时, 不会刻意地与他人保持距离, 故选B项。
单选题 When Americans tell a joke, they often _____.
【正确答案】 C
【答案解析】文章最后一段提到“they nudge a man in the ribs to emphasize a funny story;”。 由此可知, 北美人在讲笑话时, 他们通常会触碰他人的肋部。
单选题 What does the passage mainly concern?
【正确答案】 A
【答案解析】通读整篇文章可知本文主要讲的是不同文化下的不同的社交距离和肢体接触, 故选A项。