阅读理解

Text B

Nowadays, with women playing an ever-increasing role in all kinds of careers and professions, it is difficult to understand that there was a time when no medical school would accept a woman. They all said that only a man could be a doctor. An American, Elizabeth, was determined to become the first women doctor in the world. After a great deal of delay and opposition, she received, to her great surprise, a letter from the Dean of Geneva College informing her that she had been accepted.
Much later Elizabeth discovered what had actually happened when her application had been received by the College authorities. None of them wanted to have woman student, but they did not wish to offend the influential Philadelphia doctor who had recommended her, so they hit on the expedient of turning the decision over to the students' general meeting. They were quite certain that this would result in this alarming idea being turned down. But when the student body met, many of them thought it would be amusing to be the only medical college in the country believing that women should be treated equally, while others thought of the whole thing, as joke. So the vote in favor was carried unanimously, and the College authorities found with dismay, that they would now have to admit Elizabeth.A few days after receiving the notification of her acceptance, Elizabeth was on the train for the two-day journey to Geneva College.
Her entry into the medical school there could hardly have been more nerve-racking. The Dean asked her to follow him onto the platform and formally introduced her to the assembled students. Fifty years later an elderly doctor, who was a student at the College at the time, recalled the scene. “The class numbering about 150 students was composed largely of young men from the neighboring towns. They were rude boisterous, and riotous beyond comparison. On several occasions the residents of the neighborhood sent written protests the College threatening to have the College indicated as a nuisance if the disturbances did not cease. During lectures, it was often almost impossible to hear the professors owing to the confusion.” He went on to describe the dramatic moment when Elizabeth was introduced. The students had heard no more about her after they had sent their decision to the College two or three weeks previously, so her introduction was a complete surprise.
“One morning, all unexpectedly, a lady entered the lecture-room with the professor, she was quite small of stature,plainly dressed, appeared different and retiring but had a firm and determined expression on her face. Her entry into the Bedlam of confusion acted like magic on every student. Each hurriedly sought his seat, and the utmost silence prevailed.For the first time a lecture was given without the slightest interruption, and every word could be heard as distinctly as it would be if there had been but a single person in the room. The sudden transformation of this class from a band of lawless desperadoes to gentlemen by the mere presence of a lady, proved to be permanent in its effects.”

单选题

Medical schools at one time refused to accept women because________.

【正确答案】 C
【答案解析】

第一段第二句“They all said that only a man could be a doctor.” 提到所有的医学院都认为只有男性才能成为医生, 即女人不适合从医, 故 C 项为正确答案。

单选题

Which of the following is true?

【正确答案】 B
【答案解析】

第二段提到 the College authorities 让学生来决定是否招收女性学生, 最后一句“So the vote in favor was carried unanimously, and the College authorities found with dismay, that they would now have to admit Elizabeth.” 指出投票结果是支持招收女学生的, 因此 the College authorities 只好接收 Elizabeth, 故 B 项为正确答案。

单选题

“The vote in favor was carried unanimously” tells us that________.

【正确答案】 C
【答案解析】

unanimously 意为“全体一致地”, 从字面意思以及前后文交代接收了 Elizabeth 的过程可知, student body通过了接收 Elizabeth 的决定, 故 C 项为正确答案。

单选题

Elizabeth's introduction to her fellow students came as a surprise because________.

【正确答案】 B
【答案解析】

第四段最后一句“The students had heard no more about her after they had sent their decision to the College two or three weeks previously, so her introduction was a complete surprise.” 讲到学生们在两三周前把决定送到学院以后就再没听到她的消息了, 可以推断出他们几乎已经忘了她了, 所以她的到来是非常让人惊讶的, 故B 项为正确答案。

单选题

Elizabeth's presence in the lecture-room resulted in________.

【正确答案】 D
【答案解析】

文章最后一句“The sudden transformation of this class from a band of lawless desperadoes to gentlemen by the mere presence of a lady, proved to be permanent in its effects.” 讲到女学生的到来让班里无序混乱的学生变为了绅士, 并且效果非常持久, 所以 Elizabeth 的出现让男学生的行为更好了, 故 D 项为正确答案。