单选题 Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is one of life"s essentials. Eating breakfast at the start of the day, we have all been told, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip. But for many people the thought of food first thing in the morning is by no means a pleasure. So despite all the efforts, they still take no breakfast. Between 1977 and 1983, the latest year for which figures are available, the number of people who didn"t have breakfast increased by 33 percent from 8. 8 million to 11. 7 million, according to the Chicago-based Market Research Corporation of America. For those who feel pain of guilt about not eating breakfast, however, there is some good news. Several studies in the last few years indicate that, for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. "Going without breakfast does not affect performance. " said Arnold E. Bender, former professor of nutrition at Queen Elizabeth College in London, "nor does giving people breakfast improve performance. " Scientific evidence linking breakfast to better health or better performance is surprisingly inadequate, and most of the recent work involves children, not adults. "The literature ," says one researcher, Dr. Ernesto Pollitt at the University of Texas, "is poor. "
单选题 The passage is mainly concerned with______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:主旨大意题。这是一篇议论文体的短文,文章先讲传统观念,强调早餐的重要,再讲最新研究成果,表明不吃早餐也不会影响工作和健康,因此全篇是在讲早餐和健康的关系,故答案选D。
单选题 For those who do not take breakfast, the good news is that______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:事实细节题。B是文章“there may be nothing wrong with omitting break—fast”的同义表达,因此B为正确答案。其余选项文章都没涉及。
单选题 In the third paragraph, "nor does giving people breakfast improve performance" means______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:推理判定题。题目中这句话是承接前面一个否定句,“nor”修饰“improve”,根据第三段Arnold E.Bender所说的话的前半部分“不吃早饭(去上班)不会影响工作表现”可知,这里指的是“吃早饭也不会提高工作效率”,所以答案是C。
单选题 The word "literature" in the last sentence refers to______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:词汇猜测题。本文中“literature”显然不是指“文学”,根据最后一段第一句的内容“将吃早饭与改善健康及工作表现联系起来的科学依据并不十分充分”,再从“re—cent work”(作品)和“researcher”(学术研究者)可猜出“literature”是著作的意思,所以答案是B。
单选题 What is implied but NOT stated by the author is that______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:推理判断题。选项B、C和D都是文章直接提到的内容,不用推断。文章倒数第二段说了不吃早餐对成年人影响不大,但是最后一段我们可推断作者的意思是不吃早餐可能会影响小孩的健康。故答案选A。