After a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities of the previous day. The rest that you get while sleeping enables your body to prepare itself for the next day. There are four levels of sleep, each being a little deeper than the one before. As you sleep, your muscles relax little by little. Your heart beats more slowly, and your brain slows down. After you reach the fourth level, your body shifts back and forth from one level of sleep to the other. Although your mind slows down, from time to time you will dream. Scientists who study sleep state that when dreaming occurs, your eyeballs begin to move more quickly. This stage of sleep is called REM, which stands for rapid eye movement. If you have trouble falling asleep, some people recommend breathing very slowly and very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion that counting sheep will put you to sleep!
单选题 A good title for this passage is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题为大意理解题,应该以文章的开始句和结尾句为依据句来进行判断。由于文章的开始和结尾都涉及sleep的概念,所以可以确定A为正确选项。其他选项的内容在主题句和总结句中都没有出现,所以不是正确答案。
单选题 The word drowsy in the last paragraph means ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:首先需要确定drowsy一词在文章中的位置,理解上下文的含义。在本文中,上下文都是讲怎样帮助人们睡着,所以作为并列关系,drowsy一词的意思就是"瞌睡(a little sleepy)"。其他选项的意思与本题的语境不相符。
单选题 This passage suggests that not getting enough sleep might make you ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题属于常识性概念。首先判断最有道理的选择项,然后找到其依据句,就可以确认答案。本题的依据句是文章的第二句话"Sleep is necessary for good health"。其他选项根据常识判断不一定成立。
单选题 During REM, ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:首先找到本题的依据句"Scientists who study sleep state that when dreaming occurs,your eyeballs begin to move more quickly.This stage of sleep is called REM,which stands for rapid eye movement"。A选项只对了一半,不是完整答案;C选项restless的概念在文章中没有出现,属于无关信息。
单选题 The average number of hours of sleep that an adult needs is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题的前三种选项在文章中间找不到依据句,没有出处,所以不是正确答案。