Directions: Write an essay based on the charts. In your writing, you should 1) interpret the charts, and 2) give your comments. You should write about 150 words.
【正确答案】正确答案: The two charts show the extent to which respondents feel safe about school buses and the concerns they have. As many as 60.52% of the respondents do not trust school buses, compared to 23.53% expressing their trust, remaining 15.95% are not sure about it. Besides, 35.2% of the respondents point out that school buses may be scrapped ones, and 24.3% worry that school buses are overloaded, followed by lack of safety facilities (21.3%) and speeding (18.7%). The survey results raise our concerns about school buses, an issue that has a critical impact on the safety of students. To address this issue, it is advisable for schools to take some measures. First, schools must purchase buses that are tailor-made and fully equipped for the purpose of transporting students safely. Second, the passenger capacity should be strictly observed, because overloading would incur serious consequences. In short, the above-mentioned measures, namely, a strong school bus and a stringent rule, could reduce the risk of school bus accidents substantially.
【答案解析】解析:该图表显示了受访者对校车信任度和担心的原因。从图表可见,较多受访者对校车不太信任,认为校车多用报废车,而且存在超载问题。根据这一思路,并按照题目要求,全文可以安排如下: 第一段描述图表。 第二段提出个人看法:从两方面着手解决校车安全问题——购置配好安全设备的专用校车和严格执行限载的人数。 第三段总结全文。