单选题 Today we think of automobiles as a necessity, but at first the automobile was a luxury that only the rich could afford. In 1899, only 600 were built and sold. By 1925, the number approached 20 million. Today you can choose from a huge number of models, some costing 25 times of others. It is said that there are enough motor vehicles in Great Britain and America to carry their combined population.
Today we can say that much of the world runs on wheels. The four rubber tires of automobile move us from work to play. Wheels spin, and people drive off to their jobs. Tires turn, and they go shopping. Hub-caps whirl, and the whole family goes for a drive in the country.
In addition to automobile, other types of motor vehicles shape our lives. Public buses provide quick and inexpensive transportation. No matter whether you are traveling 500 miles from one city to another, or just going across town, imagine what your life would be like without buses. Trucks also help us in many ways. It is usually cheaper to send goods by truck than by air or train. And because there are many more highways than there are railways, trucks can go to places that trains could not reach. Huge tractor trailers carry goods thousands of miles from Europe to Saudi Arabia. Small pick-up trucks help farmers in every country get their produce to market.
The increased use of automobiles has brought a corresponding increase in auto-mobile-related problems such as traffic accidents and traffic congestion. One of the most serious results of our dependence on the automobile is air pollution. Automobiles pump hundreds of pounds of carbon monoxide and other poisonous gases into the air every day. Usually these gases do no immediate damage. However, under certain weather conditions, they may form clouds which cover the skies of large urban areas, threatening the lives of people, especially the sick and the old.
In the past fifteen years people have become increasingly worried about the effects of air pollution. Therefore, some governments have required automobile manufacturers to find a solution to this problem. As a result, many new cars today have antipollution devices which decrease the amount of pollutants released into the air.

单选题 Automobiles are helpful to people's life in the following ways EXCEPT ______.
A. moving people from work for entertainment
B. sending goods faster than trains
C. providing inexpensive transportation
D. carrying goods over a long distance
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题是一道是非题。通过分别对照文章第二段的第二句和第三段的第二句、第六句,可以确定A、C、D三项是正确的。文章只提到汽车运货比火车运货便宜,并未说比火车快。因此,本题应当选B项。
单选题 From the passage, we judge "traffic congestion" in Paragraph 4 may mean ______.
A. traffic problem B. traffic block C. traffic light D. traffic control
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题要求考生猜测traffic congestion的意思。根据上下文“汽车使用的增加已经引起了与汽车相关问题的增加”,文中明确提到的相关问题有交通事故、空气污染等。根据常识,此类问题不可能是C项“交通信号灯”或者D项“交通管理”问题,而A项“交通问题”的表述又过于概括。因此,traffic congestion很可能指“交通堵塞”,B项应为正确答案。
单选题 How many types of motor vehicles are mentioned in this passage?
A. 5 B. 4 C. 9 D. 6
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题要求考生细读原文找出正确答案。答案主要集中在第三段。文中提到automobile、public bus、truck、huge tractor trailer、small pick-up truck一共五种交通工具。因此,正确答案为A项。
单选题 In Paragraph 2, what rhetoric speech is used?
A. Metaphor. B. Analogy. C. Personification. D. Parallelism.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题问第二段的修辞手法。很明显,该段用了排比(parallelism),而不是隐喻(metaphor)、类比(analogy)或拟人(personification)。因此,正确答案为D项。